Hlavní obsah

Hokejisté Liberce začali letní přípravu výrazně dříve než obvykle

Liberec

Hokejisté Liberce zahájili letní přípravu na novou extraligovou sezonu. Poté, co minulý ročník předčasně ukončila pandemie koronaviru, začal vítěz základní části s tréninkem nezvykle brzy. Kvůli přetrvávajícím opatřením absolvovalo pondělní úvodní trénink na atletickém stadionu v Liberci pod dohledem kondičního kouče Aleše Pařeze osm hráčů.

Foto: Sport.cz

Petr Jelínek.

Článek

"Letošní přípravné období začalo dříve. Liberec je zvyklý hrát každý rok dlouho play off, příprava se tak mnohdy týkala až června, či půlky května. Věříme, že ve druhé polovině července budeme moci zahájit část přípravy na ledě," uvedl pro klubový web asistent trenéra Jiří Kudrna. "Specifikum letošní přípravy je, že je více individuálně zaměřená a samozřejmě na ni máme delší čas. Možnost společně trénovat jsme všichni přivítali, pro sportovce to je konečně dobrá zpráva," uvedl Kudrna.

Hráči musí respektovat všechna hygienická pravidla, což je vedle omezeného počtu osob například dodržování bezpečného rozestupu. I přes tyto komplikace si hráči možnost po dlouhé době trénovat společně užívali. "Je super, že zase můžeme ven. Volna jsem trošku využil a na čtrnáct dní jsem vypnul. Poslední tři týdny jsem hodně chodil na kolo, posilovny jsou bohužel zavřené," řekl obránce Tomáš Havlín.

"Byl jsem doma s rodinou. Jelikož jsem z vesnice, byl jsem pořád na kole, nebo jsem chodil na procházky. Užil jsem si to. Navíc jsem pomáhal rodičům na baráku, takže jsem vlastně trénoval s krumpáčem a lopatou," uvedl s úsměvem útočník Marek Zachar.

Předčasný konec sezony do určité míry pomohl útočníkovi Adamu Najmanovi, který si koncem ledna poranil ruku. "Na ledě jsem začal trénovat asi týden před tím, než nastala virová opatření. Další týden bych už snad mohl jít do zápasu, ruku jsem si však alespoň úplně doléčil a myslím, že jsem připravený," uvedl Najman.

Kondiční trenér Pařez ocenil, že hráči ve vynucené pauze nezaháleli. "Nikdo z kondice úplně nevypadl. Zatím děláme více opakování po lehčích vahách, aby kluci zase získali techniku. Neblázníme s překážkami a těžkými cviky. Děláme základ, na který pak budeme stavět dům," nastínil Pařez.

Reklama

Související témata: