Hlavní obsah

V Koreji se mohou ode dneška hrát bez diváků fotbalové zápasy

Soul

V Koreji mohou od úterý hrát fotbalové týmy přípravné zápasy s vyloučením veřejnosti. Blíží se tak start nového ligového ročníku, jenž byl naplánován na konec února, ale kvůli pandemii koronaviru byl na neurčito odložen. Podle agentury Jonhap by se mohla sezona rozběhnout v polovině května.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Dobrá zpráva, fotbalové stadiony se otevírají. V Koreji mohou týmy hrát přípravné zápasy s vyloučením veřejnosti. Hráči si nesmějí podávat ruce a také během utkání mluvit (ilustrační foto).

Článek

Úřady daly možnosti hraní zápasů zelenou kvůli zlepšení situace v zemi. V pondělí Korea oznámila, že za posledních 24 hodin zaznamenala pouze devět nových případů nákazy koronavirem, což znamenalo čtvrtý den za sebou s jednociferným počtem infikovaných. Korea byla druhou nejhůře postiženou zemí nemocí covid-19 po Číně, ale díky rozsáhlému testování a opatřením proti šíření viru se povedlo nárůsty zmírnit. V zemi už je nyní možné chodit do parků či restaurací.

Fotbalové i baseballové zápasy budou nicméně i nadále provázet přísná hygienická opaření. Hráči spolu nebudou smět při utkání mluvit a zakázáno je také podávání rukou.

Reklama

Související témata: