Hlavní obsah

Hrozivé svědectví: Podezřelá nákaza kosila celý Inter, hvězdný Slovák na hřišti kolaboval

Milán/Praha

Koronavirová nákaza se v Evropě masivně rozšířila z Itálie, kde v souvislostí s nemocí covid-19 už zemřelo téměř 24 tisíc lidí. A virus už nejspíš v zemi řádil dávno předtím, než byl oficiálně potvrzen. O tom svědčí i slova útočníka Interu Milán Romelua Lukakua, který tvrdí, že kolem přelomu roku se potýkalo s těžkým kašlem a horečkami 23 z 25 hráčů týmu. Tehdy ještě na koronavirus testováni nebyli, ale příznaky podle všeho odpovídaly nákaze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Romelu Lukaku z Interu Milán během utkání základní skupiny Ligy mistrů na Slavii.

Článek

Oficiálně se nicméně dosud žádný hráč Interu Milán novým virem nenakazil, byť Lombardie patří k nejhůře postiženým oblastem. A třeba zápas Ligy mistrů mezi Atalantou Bergamo a Valencií, který se odehrával právě na milánském San Siru, bývá imunology označován za možný eskalátor pandemie v regionu.

Fotbalisté Interu ale prošli těžkými zdravotními problémy zhruba měsíc předtím, než se začalo s testováním.

Podle belgického snajpra Lukakua vše vyvrcholilo 26. ledna během ligového utkání s Cagliari (1:1), kdy třeba slovenský obránce Milan Škriniar musel už po 17 minutách střídat, protože na hřišti málem omdlel.

„V prosinci jsme měli týden volno, a když jsme se vrátili do práce, přísahám, že 23 z 25 hráčů bylo nemocných. Beze srandy," rozpovídal se Lukaku v instagramovém rozhovoru s belgickou novinářkou Kerkhofsovou.

„Hráli jsme proti Cagliari a jeden z našich obránců (Škriniar) musel ze hřiště. Nemohl pokračovat, protože málem omdlel. Všichni kašlali a měli horečky. Když jsem se rozcvičoval, cítil jsem na sobě divnou horkost. Horečku už jsem přitom neměl roky," pokračoval.

„Po zápase jsme měli plánovanou večeři s hosty z Pumy. Ale já jim jen poděkoval a šel rovnou do postele. Nikdy jsme ale testy na covid neměli, takže už se asi nedozvíme, co jsme měli," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články