Hlavní obsah

Assen bude muset odložit závody MotoGP a opět i superbiků

Assen/Praha

Prodloužení zákazu konání masových akcí v Nizozemsku do 1. září bude mít za následek další odklady v kalendářích mistrovství světa silničních motocyklů i šampionátu superbiků. Okruh v Assenu měl oba závody hostit v létě, to teď kvůli pokračující pandemii koronaviru nebude možné.

Foto: Sport.cz

Kvůli pandemii koronaviru byly odloženy další dva závody MS silničních motocyklů.

Článek

Nizozemská Velká cena MotoGP má termín od 26. do 28. června, nyní bude muset být přeložena či zrušena stejně jako všechny předcházející závody. V kalendáři je nyní jako nejbližší uvedena Velká cena Finska se startem 12. července a řádný termín má nadále i následující Grand Prix České republiky v Brně (9. srpna).

Silniční motocyklisté letos odjeli zatím pouze jeden závod: na začátku března se včetně Filipa Salače v Moto3 představili v Kataru, kde ale chyběli zástupci královské kategorie MotoGP.

Závody superbiků v Assenu už byly jednou odloženy, ale nedojde na ně ani o víkendu 21. až 23. srpna. V této sezoně se zatím jelo jen v Austrálii na přelomu ledna a února. Pořadatelé z Assenu, promotérská společnost Dorna ani mezinárodní federace FIM zatím o přeložení závodů oficiálně neinformovala.

Nizozemská vláda v úterý rozhodla, že kvůli pandemii koronaviru nebude až do 1. září možné konání licencovaných akcí. Opatření prodloužila o plné tři měsíce s cílem omezit další šíření nemoci covid-19. Kvůli tomu mimo jiné prakticky jistě nebude dokončena tamní fotbalová sezona. Až v pátek má ale svaz oficiálně rozhodnout, jak bude nedohraný ročník vyhodnocen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články