Hlavní obsah

Došlo i na Slavii? Sešívaní pravděpodobně přijdou o podstatnou část platu

Praha

Dlouho český mistr odolával. Zatímco další ligové kluby včetně hlavního rivala pražské Sparty sáhly svým borcům i členům realizačního týmu v době pandemie na platy, Slavia stále držela gáže svých hvězd na původní úrovni. I tým z Edenu však nakonec bude muset s největší pravděpodobností najet na úsporný režim.

Foto: Michal Beranek / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

I slávisté přijdou pravděpodobně o část mzdy

Článek

Stanciu a spol. by podle dobře informovaného instagramového účtu slaviabackstage měli po dohodě s vedením klubu přijít o 35 procent z platu.

O stejnou částku pak bude zkrácen příjem i realizačnímu týmu v čele s trenérem Jindřichem Trpišovským či  sportovním ředitelem Janem Nezmarem.

Veškeré finance by dle dostupných informací měly být hráčům a trenérům vráceny pod podmínkou, že Slavia postoupí do evropských pohárů ať již Ligy mistrů či Evropské ligy.

Sešívaní vedou po 24 kolech tabulku Fortuna ligy s osmibodovým náskokem před Plzní.

Celé znění textu uveřejněného na instagramovém účtu slaviabackstage si přečtěte níže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

DOHODA O FINANČNÍ STABILITĚ SLAVIA. Vedení Slavie předložilo akcionářům na straně jedné a hráčům a realizačnímu týmu na straně druhé návrh Společné dohody o finanční stabilitě klubu v roce 2020. Návrh určený pro “Černý scénář vývoje pandemie Covid” předpokládá sníženi platu vysokých manažerů, realizačního týmu a hráčů o 35% do konce letošního roku. Majoritní akcionář klubu Citic pak přispěje Slavii stejnou částkou. V případě, že by se klubu podařilo obnovit klíčové příjmy ze vstupného, evropských soutěží nebo od sponzorů, peníze bude klub hráčům i akcionářům plně kompenzovat. Na dnešním jednání všech stran návrh získal pozitivní podporu a příští týden budou projednávány již konkrétní detaily smluvního ujednaní.

Příspěvek sdílený Slavia backstage (@slaviabackstage),Dub 22, 2020 v 10:11 PDT

Reklama

Související témata: