Hlavní obsah

Spartu opouštějí reprezentační útočník a důležitý obránce

Praha

V hokejové Spartě nebudou v příští sezoně pokračovat kanadský obránce Jeremie Blain a útočník Jiří Smejkal, který se rozhodl pro zahraniční angažmá. S Pražany naopak prodloužil smlouvu o rok slovenský forvard Andrej Kudrna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jiří Smejkal už ve Spartě pokračovat nebude.

Článek

Osmadvacetiletý Blain přišel do Sparty před dvěma lety z EBEL z Innsbrucku a v obou sezonách v pražském klubu se zařadil mezi jeho nejvytěžovanější obránce. V uplynulém ročníku vstřelil ve 49 zápasech tři góly a přidal 12 asistencí.

Sparta měla zájem na prodloužení smlouvy, na podmínkách se ale s hráčem nedomluvila. Blain má údajně namířeno do Hradce Králové, extraligové týmy ale smějí zveřejňovat smlouvy s novými hráči až od 1. května, kdy oficiálně začíná přestupové období.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Tomáš Pavelka (vlevo) a Jeremie Blain. Druhý jmenovaný Pražany opouští.

Třiadvacetiletý Smejkal, který si v minulé sezoně zahrál dva zápasy i za reprezentaci, hájil dres Sparty poslední čtyři ročníky. V tom uplynulém měl bilanci 13 branek a 18 nahrávek ve 46 duelech. Nyní se rozhodl přijmout zatím nespecifikovanou nabídku ze zahraničí.

„Měl dobrou sezonu, je v mladém a produktivním věku, takže se to rozhodl zkusit v cizině. Poděkovali jsme mu za výbornou práci, kterou tady odvedl. Budeme věřit, že až se jednou rozhodne vrátit, Sparta bude jeho klub," řekl sportovní ředitel Petr Ton v pořadu Sparta On Air, který pražský klub vysílal na svých sociálních sítích.

Ve Spartě naopak podepsal nový roční kontrakt Andrej Kudrna. Osmadvacetiletý útočník, jenž reprezentoval Slovensko na dvou MS i ZOH 2018 v Pchjongčchangu, tak ve Spartě načne už šestou sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Andrej Kudrna.

Vedle Kudrny prodloužili své smlouvy se Spartou už dříve také kapitán Michal Řepík, další útočníci Jan Buchtele, Miroslav Forman a Robert Říčka a obránci Tomáš Dvořák, Milan Jurčina, Tomáš Pavelka a Jan Košťálek.

Sparta ve čtvrtek zároveň oznámila posilu do sportovního vedení klubu. Ke sportovnímu řediteli Petru Tonovi a sportovnímu manažerovi Jaroslav Hlinka přibude Pavel Šrek. Někdejší obránce, který v roce 2002 vyhrál se Spartou titul, působil minulou sezonu v klubu jako asistent trenéra u dorostu.

„Teď bude mým a Jardovým spolupracovníkem. Bude manažerem přes mládež, na starost bude mít administrativu a přestupy," prohlásil Ton.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články