Hlavní obsah

Zvládl téměř 250 kilo. Jak trénuje český silák s kýblem na letišti?

Síla je jeho druhé jméno. Vzpěrač Jiří Orság zavítal trénovat do míst, kde se pohybují letadla, ty ale nezvedal, netahal. Český reprezentant vyrazil na Letiště Praha, aby se zapojil do projektu, kde bude postupně šest českých vrcholových sportovců trénovat zaměstnance letiště. Před ním si tento nevšední dril prožila rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Silák Jiří Orság se vydal cvičit na letiště. Co vše jde zvládnout s kýblem?Video: Letiště Praha

 
Článek

Jedenatřicetiletý Orság si zatrénoval s Tomášem, zaměstnancem letiště. Dvě variace kliků, cvik na břicho, přítahy v předklonu, cviky s ručníkem a kýblem na bicepsy. To vše na letištní ploše.

„Když si dáme pět, šest cviků, které se dají udělat doma s vlastní vahou nebo s kýblem s vodou, tak to bude úplně stačit," představil český silák svůj plán.

Orság si po skončení drilu vyzkoušel také výzvu, která pro něj byla nachystaná. Tou projdou všichni sportovci Olympu Praha na závěr letištního drilu. Každý zažije něco jiného. Sáblíková prováděla kliky, Orság se pustil do planku, jak dlouho nakonec vydržel? Čas můžete tipovat na facebookovém profilu Letiště Praha.

Kteří sportovci makali na letišti a co předvedli?Video: Letiště Praha

Pětidílný sportovní seriál se odehrává na Letišti Praha. Pořadem provází kondiční trenér Vít Živný, který si pozval šest sportovců. Ti budou ve všech dílech ukazovat zaměstnancům letiště, jak správně cvičit nejen nyní v době karantény doma. Každý sportovec bude následně divákům k dispozici na instagramu Letiště Praha.

V září minulého roku byl Orság na mistrovství světa v Thajsku 11. ve dvojboji kategorie nad 109 kg. Před třemi lety překonal 40 let starý český rekord v nadhozu. V Sokolově pokořil 243 kilogramů a o půl kilogramu vylepšil výkon, který držel od listopadu 1976 Jan Nagy.

Reklama