Hlavní obsah

Hvězda Arsenalu chce přidat, klub zase šetřit. Zájemci si mají připravit nabídky

Londýn/Praha

Fotbalový útočník Arsenalu Londýn Pierre-Emerick Aubameyang by v létě mohl Kanonýry opustit. Podle zdrojů blízkých klubu je gabonský reprezentant nespokojený se svou gáží a po svém zaměstnavateli bude požadovat navýšení kontraktu. Zástupci Gunners ale mají o svých nákladech jinou představu a kvůli koronaviru se s hráči nedávno dohodli na snížení platů. Britská média mají jasno. Případní zájemci o služby třicetiletého autora 17 ligových tref z letošní sezony už mohou pomalu chystat finanční nabídky pro přestup.

Foto: Sport.cz

Fotbalový útočník a kapitán Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang by v létě mohl měnit dres, o jeho odchodu se spekuluje téměř celou sezonu.

Článek

Podle deníku Daily Mail pobírá Aubameyang 200 000 liber týdně (asi 6 milionů korun). Se současným stavem ale opora Gunners spokojená není, a proto bude od vedení v létě požadovat výrazné navýšení kontraktu.

O tom ale zástupci Arsenalu zřejmě nebudou chtít vůbec slyšet. Vždyť nedávno jako první v Premier League přistoupili kvůli pandemii koronaviru ke škrtům v hráčských platech. Že by se třicetiletý střelec tedy v létě dočkal finančního přilepšení, je vysoce nepravděpodobné.

Více než o peníze jde ale možná Aubameyangovi o to, pootevřít zadní vrátka a připravit si půdu pro letní úprk. Gabonský reprezentant se v minulosti několikrát nechal slyšet, že by se rád vrátil na špičku evropské scény. Že by se Arsenalu podařilo letos probojovat do Ligy mistr, se vzhledem k postavení v tabulce příliš neočekává.

Kolem Aubameyanga už navíc v minulosti několikrát kroužili evropští giganti. Spekulovalo se o zájmu Interu Milán, ale hlavně španělské Barcelony. Když se novináři v únoru ptali na zájem ze strany Italů a Španělů kouče Mikela Artety, z jeho odpovědi vyplynulo, že s možným odchodem svého kapitána do určité míry počítá. „Ano, mají naprostou pravdu, protože on je vážně skvělý hráč," řekl tehdy mimo jiné.

Reklama