Hlavní obsah

Voráček překvapil: Můj sen je být trenérem reprezentace

Útočník Jakub Voráček by jednou rád trénoval hokejovou reprezentaci. Věří, že před koncem kariéry ještě oblékne i dres mateřského Kladna. Nic z toho zatím není aktuální, neboť třicetiletý hráč Philadelphie má v NHL smlouvu do roku 2024 a rozhodně se ještě nechystá končit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Usmívající se Jakub Voráček z Philadelphie.

Článek

"Můj sen, jak stárnu a rok od roku se blíží konec kariéry, i když ho ještě nevidím, je, že bych jednou chtěl trénovat národní tým. Být hlavní trenér," řekl Voráček v rozhovoru na facebookové stránce platformy Meltingpot.

"Samozřejmě, že pocity se mohou změnit s tím, jak mi budou růst děti. Třeba bych chtěl být nějakým způsobem u nich. Ale můj sen je být jednou trenérem národního týmu na mistrovství světa," uvedl.

Hvězda Philadelphie chce ještě dlouho úspěšně působit v NHL, zároveň by si však jednou rád zahrál za mateřské Kladno. Středočeský klub opustil již jako junior v roce 2006, kdy zamířil do zámoří.

"Když jsem chodil v mládí na hokej, tak jsem vždy chtěl být jako hráči áčka, kteří jdou po schodech z kabiny nahoru a nastupují na písničku od Yo Yo Bandu 'To Kladno'. Lidi, bubny, plný stadion. Mám to v sobě a jednou bych chtěl nastoupit doma, kde by hrála tahle písnička," řekl Voráček s tím, že by se ale musel domluvit s majitelem klubu Jaromírem Jágrem na změně hudebního doprovodu.

"Protože teď tam hraje Daniel Landa. Museli bychom se domluvit, že se vrátím jen pod touto podmínkou," pousmál se Voráček.

Reklama

Související témata: