Hlavní obsah

Hejková je čtvrtá mezi trenéry v Eurolize, ocenění získal Lapeňa

Mies

Trenérka basketbalistek USK Praha Natália Hejková obsadila čtvrté místo v anketě o nejlepšího kouče Evropské ligy. Ocenění získal Španěl Víctor Lapeňa, který ve své první sezoně na lavičce Fenerbahce Istanbul dovedl tým v nedohrané soutěži do play off z prvního místa v základní skupině B.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérka USK Praha Natália Hejková.

Článek

Pětačtyřicetiletý Lapeňa převzal turecký celek po loňském triumfu v Evropském poháru s Naděždou Orenburg. Pod jeho taktovkou patřilo Fenerbahce k nejofenzivnějším celkům v soutěži a zároveň inkasovalo ze všech nejméně bodů. Istanbulský celek vyhrál základní skupinu s bilancí 11-3 a v nedohraném čtvrtfinále s Bourges vedl 1:0 na zápasy, pak Euroligu přerušila pandemie koronaviru.

Na první místo Lapeňu zařadili fanoušci, média i trenéři, byť v této skupině hlasujících se o prvenství podělil se svým nástupcem v Orenburgu Georgiosem Dikaiulakosem z Řecka. Slovenka Hejková, která s USK postoupila do play off jako druhý nejlepší tým základní části po Jekatěrinburgu, skončila nejvýše v hlasování médií, která ji zařadila na druhé místo.

Reklama

Související témata: