Hlavní obsah

Dynamo České Budějovice se chystá koupit majitel autobazarů

České Budějovice

Novým majitelem fotbalového Dynama České Budějovice se podle deníku Sport má stát Karel Kovář, šéf společnosti Autodratf, která provozuje autobazary. Klub vlastní od roku 2004 skupina akcionářů v čele s předsedou představenstva strojírenského holdingu Motor Jikov Miroslavem Dvořákem.

Foto: www.dynamocb.cz

Radost českobudějovického obránce Tomáše Sivoka.

Článek

Díky příchodu nového investora by se měl rozpočet Dynama podle informací Sportu zvýšit o 20 až 30 milionů korun. Kovář se ke spekulacím o převzetí klubu nevyjádřil.

S angažmá ve fotbale mu má pomáhat bývalý člen představenstva Sparty Jakub Otava, ve vedení klubu však působit nebude. "Rozhodně takové plány nemám, funguju opravdu jen jako poradce," řekl Sportu Otava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Českých Budějovic Jaroslav Drobný inkasuje gól z penalty od Guélora Kangy ze Sparty.

V zimě projevil o koupi Dynama zájem současný kapitán týmu a bývalý reprezentant Tomáš Sivok, který chtěl klub získat společně s podnikatelem Vlastislavem Břízou, vlastníkem společnosti Koh-i-noor. Sivokovu nabídku však majitelé klubu odmítli.

Jihočeský nováček nejvyšší soutěže si před přerušením sezony kvůli pandemii koronaviru vedl nad očekávání úspěšně. V tabulce patří Dynamu osmé místo.

Reklama

Související témata: