Hlavní obsah

Legendární hokejista Malcev už není v umělém spánku

Moskva/Praha

Legendární ruský hokejista Alexandr Malcev už se probudil z umělého spánku. Lékaři ho v něm střídavě udržovali přes měsíc po plánované operaci, kterou podstoupil v Německu. O zlepšení stavu dvojnásobného olympijského vítěze a devítinásobného mistra světa informoval ruská média jeho nevlastní syn Alexej Pěrvov.

Foto: Profimedia.cz

Legendární útočník sborné Alexandr Malcev.

Článek

"Včera jsem s ním mluvil a daří se mu dobře, zotavuje se. Zatím se neví, kdy bude moci být převezen do Ruska," citovala agentura TASS Pěrvova.

Informace o Malcevově vážném zdravotním stavu se objevily v tomto týdnu. Slavný útočník a současný viceprezident Dynama Moskva prožil v umělém spánku i pondělní 71. narozeniny. "Lékaři říkají, že bude všechno v pořádku. Tak doufejme," řekl ve čtvrtek trenér Dynama Vladimir Krikunov.

Právě v Dynamu odehrál Malcev prakticky celou kariéru, úspěchy ale sbíral hlavně v reprezentaci. Se sbornou vybojoval zlaté olympijské medaile v Sapporu 1972 a Innsbrucku 1976 a devět titulů mistra světa. Za sovětský tým odehrál univerzální hokejista rekordních 319 zápasů, ve kterých dal 212 gólů. V roce 1999 byl uveden do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace.

Reklama

Související témata: