Hlavní obsah

Maradonův dres vynesl pro neapolskou charitu 1,5 milionu korun

Neapol

Dres fotbalové legendy Diega Maradony vynesl 55 000 eur (téměř 1,5 milionu korun) v charitativní online aukci na pomoc postiženým nemocí covid-19. Argentinský trikot s číslem 10 věnoval Ciro Ferrara, Maradonův spoluhráč a přítel z dob společného působení v Neapoli.

Foto: Radek Malina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dres mistra světa z roku 1986 pomohl nadaci, kterou založil Ferrara s bývalým nejlepším fotbalistou světa Fabiem Cannavarem a jeho bratrem Paolem, kteří jsou také neapolskými rodáky. Maradona s Ferrarou si dres vyměnil ve vzájemném reprezentačním duelu při debutu italského stopera za Azzurri v roce 1987.

"Vyhráli jsme další zápas pro Neapol a naše milované Neapolitánce. A možná ten nejdůležitější. A vyhráli jsme ho společně, tak jako vždycky. Díky, Ciro, že jsem díky tomu mohl znovu zažít ten pocit být součástí těchto úžasných lidí," napsal na facebooku Maradona, jenž v Neapoli působil v letech 1984-1991 a průměrný klub dovedl ke dvěma ligovým titulům a vítězství v Poháru UEFA.

Charitativní aukce, v níž se vedle Maradonova dresu dražilo ještě dalších 26 fotbalových artefaktů, vynesla podle Ferrary celkově 85 tisíc eur.

Reklama

Související témata: