Hlavní obsah

Je opět plný sil. Vrátí se Alonso do formule 1? Zájemce prý už je

Praha

Schyluje se ve formuli 1 k velkému návratu? Už to tak vypadá. Fernando Alonso podle svých slov nabral nové síly a opět se cítí jako mladíček. Ferrari jedná se Sebastianem Vettelem o nové smlouvě. Avšak podle italských médií zatím neúspěšně, a tak údajně oslovilo španělského jezdce.

Foto: Sport.cz

Fernando Alonso údajně uvažuje o návratu do formule 1.

Článek

Když před dvěma roky odešel z formule 1, mnohé svým rozhodnutím překvapil. Návrat k ní ale nikdy nevyloučil. Teď se možná k němu schyluje. Fernando Alonso se podle svých slov cítí odpočinutý a spekulace médií o možném návratu do F1 nijak nevyvrací. „Když jsem v roce 2018 opustil formuli 1, byl to krok, který jsem potřeboval udělat,“ zavzpomínal Alonso na webu express.co.uk.

„Byl jsem nepřetržitě osmnáct let na cestách. Dělal jsem vše naplno, takže jsem byl stále pod tlakem. Celé ty roky v neustálém zápřahu,“ vysvětloval španělský jezdec s tím, že teď se zase cítí plný energie. „Během těch dvou let bez formule 1 jsem nabitý novou silou, cítím se, jako by mi bylo znovu třiadvacet. To mě povzbuzuje k další práci. Co budu dělat v krátkodobém horizontu, už vím, dál se teprve uvidí,“ dodal Alonso.

Italská média tak začala spekulovat o jeho návratu k formuli 1. Podle nich vázne komunikace mezi Ferrari a Sebastianem Vettelem. Čtyřnásobný světový šampion se při jednáních o prodloužení smlouvy na novém kontraktu s týmem zatím nedokázal dohodnout a stáj údajně oslovila Alonsa.

Ten se loni věnoval hlavně závodům Světového šampionátu vytrvalostních vozů. Spolu se svými kolegy obhájil vítězství v Le Mans a stal se v této sérii i mistrem světa. Ke dvěma titulům z formule 1, které získal v letech 2005 a 2006 s Renaultem, tak přidal do své sbírky další cennou trofej. Letos se zúčastnil také slavné rallye Dakar.

Reklama