Hlavní obsah

Lákali ho k návratu do NHL, český reprezentant ale zatím odmítl. I kvůli tomuto balíku peněz

Moskva/Praha

Po fantastické uplynulé sezoně, v níž byl s 31 góly druhým nejlepším střelcem celé Kontinentální hokejové ligy a stejné místo mu s 63 body patřilo i v tabulce produktivity soutěže, vyvstala otázka, jestli se nevrátí do NHL, kterou loni v létě po sedmi letech opustil. Český reprezentační útočník však před necelými dvěma týdny o dva roky prodloužil smlouvu s Dynamem Moskva a nyní prosákly informace, na kolik by si měl v příštím ročníku přijít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

Sedmadvacetiletý Jaškin v Dynamu překonal klubový rekord v počtu branek, který držel s 27 góly ze sezony 2009/10 Švéd Mattias Weinhandl. Český šikula narozený v Omsku vedení klubu nadchnul a Dynamo velmi stálo o to, aby si účastníka MS 2018 a 2019 a Světového poháru 2016 udrželo.

To se mu nakonec podařilo. Smlouva ale obsahuje klauzuli, že pokud Jaškin po nadcházející sezoně obdrží zajímavou nabídku z NHL, moskevský celek mu nebude bránit v odchodu.

Ruský portál „Hokej bez diváků" nyní přišel s odhalením Jaškinova platu v příštím ročníku KHL. Syn bývalého hokejového obránce Alexeje Jaškina si má vydělat 95 milionů rublů, což je při současném kurzu zhruba 32 milionů korun.

Jen pro srovnání; v sezoně 2018/19, která byla Jaškinovou dosud poslední v NHL, pobíral ve Washingtonu 1,1 milionu amerických dolarů (necelých 28 milionů korun).

Více než Jaškin bude v příští sezoně v Dynamu brát jen ruský útočník Vadim Šipačov. Vítěz kanadského bodování KHL minulého ročníku má smlouvu na 120 milionů rublů (40 milionů korun).

Reklama