Hlavní obsah

Sparta není Ajax, píše Řepka a Letenským doporučuje Limberského

Praha

Bývalý fotbalista Sparty Tomáš Řepka se na svém instagramovém profilu pustil do diskuse s fanoušky. Někdejšímu obránci pražského klubu se nelíbí, že chce sportovní vedení v budoucnu sázet na mladé odchovance. Podle Řepky Sparta není Ajax a potřebuje ve svém kádru naopak zkušené hráče. Takovým kritériím podle něj vyhovuje například David Limberský z Plzně. Řeč přišla i na bývalého reprezentačního spoluhráče a současného sportovního ředitele Letenských Tomáše Rosického. Co o něm prostořeký bouřlivák napsal?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Řepka během rozlučkového utkání Jaromíra Blažka na Letné. Archivní foto.

Článek

„Co říkáte na to, že Sparta bude omlazovat kádr? Je to cesta?“ zeptal se o víkendu Tomáš Řepka svých fanoušků na sociální síti Instagram. „Nejsem proti, některým bych šanci dal, ale stavět na nich celou sestavu nejde a chtít, aby Spartu táhl, bohužel taky ne. Zkušenosti jsou potřeba vždycky. Ve fotbale i v životě,“ zahájil diskusi bývalý obránce Baníku Ostrava, Fiorentiny, Sparty a West Hamu.

Řepkovi se nelíbí, že by Sparta měla v budoucnu více sázet na mladé hráče. „Sparta není Ajax,“ odvětil jednomu z fanoušků, kterému by se na Letné líbil koncept zapracování talentů z akademie způsobem, jakým ho dlouhodobě praktikuje nizozemský velkoklub.

Foto: Sport.cz

Bývalý fotbalista Sparty Tomáš Řepka si myslí, že by klub měl sázet na zkušené hráče. Zdroj: Instagram @tomasrepkacz

Někteří z diskutérů mají pocit, že jim v současném kádru Sparty chybí lídr, který by po vzoru bývalého kapitána Řepky sjednal na trávníku pořádek, kdyby bylo třeba. Bývalý hecíř, který nikdy nešel pro ostřejší zákrok daleko, s nimi souhlasil a vyslovil názor, že po hřišti by podle něj měli běhat zkušení hráči doplnění o maximálně tři mladíky.

„Jinak se mi v lize líbí Limberský, ať už o něm každej mele cokoliv, moc průraznejch hráčů pro Spartu, která se zvedá z prachu, bohužel není,“ myslí si Řepka, že by se měl vrátit fotbalista, který spolu s ním v rudém dresu nastupoval v sezoně 2007/2008 a po návratu do Plzně se u letenských příznivců netěší kdovíjaké oblibě.

Další fanoušek si zase myslí, že Sparta měla v létě přivést svého bývalého obránce Sivoka, který letos ke skvělým výsledkům táhl navrátilce z druhé ligy České Budějovice. „Je to otázka, proč Sivok nepřišel, ale cesta s ním by byla určitě lepší,“ souhlasil Řepka.

Poté si neodpustil ještě rýpnutí do sportovního ředitele Tomáše Rosického, když si jeden z diskutérů stěžoval na vedení, které podle něj pouze přikyvuje majiteli Danielovi Křetínskému. „Jeden z dalších kejvačů je bohužel i Rosický,“ myslí si jeho bývalý spoluhráč.

Reklama

Související témata: