Hlavní obsah

Když si chlapi hrají a holky si jdou po krku

Pokud se holky rozjedou, nejsou většinou k zastavení. Tenhle uragán v kleci bude chtít předvést osmička bojovnic v projektu Oktagon Underground. Čtyři Slovenky a čtyři Češky. Lucie Pudilová a Tereza Bledá se už vyjádřily možnému vzájemnému zápasu. Jak vidí bitvy v kleci na české straně Magdaléna Šormová, zkušená MMA zápasnice a kvalitní postojářka s více než šedesáti zápasy Tereza Dvořáková? „Holky si jdou víc po krku, proto leckdy jsou holčičí zápasy atraktivnější pro oko diváka než mužské," je přesvědčená Dvořáková s přezdívkou Vepřoun.

Foto: archiv: Tereza Dvořáková

Tereza Vepřoun Dvořáková (vlevo) má v ringu za sebou už na 60 zápasů, teď bude bojovat v oktagonu.

Článek

Jak vidíte vaši osmičku v projektu Oktagon Underground, kdo je favoritkou?

Šormová: Kdo je favoritkou, je pro mě jako účastnici zapeklitá otázka. Moc možností na odpověď nemám. Buď budu s bezbřehým sebevědomím tvrdit, že já nebo jako favoritku označím jinou zápasnici, což nevypadá dobře. Takže raději obecně, myslím, že mají nejlepší startovní čáru MMA zápasnice. Pro postojářky mohou být malé rukavice, práce na pletivu či takedowny velice nepříjemné, někdy to chce dlouho, než se s tím naučíte pracovat.

Dvořáková: Celkově startovka na české i slovenské straně je velmi kvalitní a dost našlapaná, určitě se můžeme všichni těšit na atraktivní zápasy. Kouzlo bojových sportů tkví v tom, že nikdy není předem rozhodnuto, kdo vyhraje. Může se stát cokoliv. Myslím, že pravidla jsou pěkně nastavená, výhody mezi postojářkou a zemařkou se budou v zápase smývat.

Tereza Bledá si řekla o Lucii Pudilovou, co vy na to?

Šormová: Kdo ví, co je zatím. Osobně to vnímám jako taktický tah. Svou účastí v pyramidě nejvíce získávají amatérky. Buď překvapí a odnesou si skalp, nebo prohrají, ale se zkušenější zápasnicí. Nemusí obhajovat status quo.

Dvořáková: Co se týče výzvy, která přišla ze strany Terezy, tak já k tomu asi nezaujímám žádný vyhraněný názor. Jak už jsem řekla, zápas může dopadnout všelijak, tudíž si nemyslím, že jde o troufalost. Na druhou stranu dokážu pochopit reakci od Lucie. Určitě to zápas ještě víc zatraktivní.

Tereza Bledá k Lucii Pudilové
„Lucka je nejlepší zápasnice v Česku. Má za sebou vítězství a několik velmi těsných porážek v nejprestižnější organizaci světa UFC. Chce se v kariéře vyvíjet a proto musím přijímat, ale i sama vyhledávat ty nejkvalitnější výzvy. V Oktagon Underground bych chtěla Lucii Pudilovou. Tohle je opravdu velká výzva a skok, ale věřím, že to zvládnu a ukážu své kvality. Zatím jsem neměla příliš možností to ukázat, ale o to lepší ten zápas bude! Věřím, že předvedeme skvělou bitvu!"

Magdo, vy jste se netajila, že byste chtěla zápas s Pudilovou, že?

Šormová: Ano, myslela jsem si spíš na MMA ve váze -57kg, ale i v téhle formě bych zápas ráda.

Terezo, před pěti lety jste Deníku řekla: Nikdy mě neuvidíte zápasit ve stylu MMA, ale v muay thai pojedu bomby. Změnila jste názor, proč?

Dvořáková: Nikdy neříkej nikdy! Ano, asi jsem trochu změnila názor, vzhledem k tomu, že v dnešní době jde postoj trochu do ústraní, takže už nějaký čas po MMA pokukuji. A jak líp přejít z postoje do MMA než těmito upravenými pravidly.

Foto: Archiv: Magdaléna Šormová

Magdaléna Šormová (vlevo) a Kay Hansenová.

S kým byste chtěla jít první zápas?

Dvořáková: Na první zápas nemám žádné přání, s kým bych chtěla jít a s kým ne. Všechny holky mají velké kvality, tudíž počkám, koho mi vedení Oktagonu přidělí.

Šormová:

S Lucií Pudilovou.

Terezo, na slovenské straně pavouka je Lucia Szabová, s tou jste už měla zápas. Jak vidíte sílu Slovenek, která strana pyramidy je kvalitnější?

Dvořáková: Ano, s Luckou jsme se již mezi provazy potkaly. Jak už jsem řekla, obě strany mají své kvality a myslím, že síly mezi českou a slovenskou stranou jsou vyrovnáné.

V roce 2018 jste řekla: Chlapi si kolikrát spíš v ringu hrají, my si jdeme po krku, jak se říká: Jdeme se zabít! Stále to platí?

Dvořáková: Ano, stále si myslím, že chlapi si v zápase spíš hrajou a možná i víc přemýšlí v zápase. Holky si jdou víc po krku, proto leckdy jsou holčičí zápasy atraktivnější pro oko diváka než mužské zápasy.

Foto: archiv: Tereza Dvořáková

Tereza Dvořáková (uprostřed) a Joanna Jedrzejczyková, zápasnice UFC.

Jdete váhu do 61 kilo, jaká je vaše současná?

Šormová: Dietou se trápit nemusím, ale ani nenabírám. Jím jen trochu zdravěji, abych vyměnila nějaký ten tuk za svaly.

Dvořáková: Váha 61 kilo je pro mě v pořádku, jelikož vážení proběhne v den zápasu. V jiných zápasech se snažím chodit o váhu níž, takže tahle váhová kategorie je v pohodě.

Terezo, máte přezdívku Vepřoun, proč?

Dvořáková: Když jsem začínala trénovat, tak jsem byla trochu oplácaná, na trénincích jsem si na to ztěžovala, že musím shodit, a tak mi kluci začali říkat Vepřoune. Už mi to zůstalo. Myslím, že tornád a blesků je už stejně dost.

Reklama