Hlavní obsah

Rekord je na spadnutí! Fanoušci už si koupili vstupenky na virtuální derby za půl milionu

Virtuální derby pražských "S" se blíží. Fanoušci už si koupili vstupenky za půl milionu korun a překonání historicky nejvyšší návštěvy 50 105 diváků na derby v roce 1965 je na spadnutí. Výtěžek poputuje zdravotním sestřičkám. Nesmiřitelní rivalové od začátku slibují, že derby nebude jen symbolické, 10. května opravdu dojde na zápas. Teď svorně přidávají další podrobnosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nástup rivalů před březnovým derby Slavia - Sparta v Edenu.

Článek

Pravidla jsou známa. V neděli 10. května v 11:00 vypukne unikátní verze derby mezi Spartou a Slavií. Hrát se bude FIFA 20. Celkem sestavu týmů tvoří osm lidí rozdělených do čtyř kategorií: současní hráči A-týmu, bývalí hráči A-týmu, slavní fanoušci a eSport hráči.

Všichni se postupně zapojí do zápasu, každý z osmi účastníku odehraje jedno utkání proti soupeři z druhého tábora. Za každé vítězství si tým připíše bod, rozdělovat se tedy bude osm bodů. V případě remízy 4:4 se oba týmy rozejdou smírně.

Esportoví hráči budou hrát se svými FUT týmy, všichni ostatní budou ovládat Slavii a Spartu. Každá dvojice se sejde společně ve studiu a po utkání nebudou chybět pozápasové rozhovory.

Celý zápas odvysílá v přímém přenosu ČT sport a půjde tak o první esportový přímý přenos v historii české veřejnoprávní televize. Studiem a rozhovory s hráči provede Jiří Štěpán, zápas budou komentovat esportový komentátor Filip Lejček a fotbalový specialista ČT Jan Pěruška.

Hložek versus Provod

Oba týmy budou v následujících dnech postupně odhalovat, kteří hráči je budou ve virtuálním derby reprezentovat.

První se vyjasnila kategorie současní hráči. Za Spartu nastoupí Adam Hložek, za Slavii pak Lukáš Provod.

„Hodně se těším, bude zase trochu jiný zážitek, než normální derby. Ale cítím, že zrovna mám ve FIFA formu, tak věřím, že se mi povede zúročit," říká Hložek.

"Nedávno jsem se zúčastnil Datart e-ligy a nedopadlo to úplně dobře. Tak doufejme, že teď derby dopadne líp," usmívá se Provod.

Reklama

Související témata: