Hlavní obsah

Tomu se nechce věřit. Sexy tenistka bývala i mužem, prožila si peklo

Praha

Problémům a životním traumatům kvůli nejasnostem ohledně pohlaví nečelí jen atletka Carster Semenyaová, ale své si vytrpěla také tenistka Sarah Gronertová. Byť se tomu při pohledu na obrázky její sexy sportovní postavy jen těžko věří, i ona se narodila jak s ženskými, tak mužskými pohlavními orgány jako tzv. intersexuál či hermafrodit.

Foto: Sport.cz

Těžko se tomu věří. Sarah Gronertová se narodila jako žena i muž.

Článek

Nyní 33letá rodačka z Linnichu si sice ještě jako teenagerka nechala mužské genitálie odstranit, aby mohla bez problémů hrát se ženami, nicméně nepříjemné narážky a časté vulgární ponižování pokračovaly a dohnaly ji k předčasnému ukončení kariéry.

„Bylo to strašné a pukalo mi srdce. To, čím jsem si prošla, bych nikomu nepřála," svěřila se dříve pro Eurosport.

Její kariéra nakonec nebyla ani zdaleka tak úspěšná, jak se jí v mládí předpovídalo. Z obrovského talentu a podání tvrdšího, než má Serena Williamsová, moc nevytěžila. Nejvýše to dotáhla na 164. místo na žebříčku WTA a tenisem si na okruhu vydělala necelých 100 tisíc dolarů. S profesionální dráhou se rozloučila už ve 26 letech.

Na tenis ale nezanevřela. Po získání trenérské licence se mu věnuje dodnes. „Chci inspirovat a učit tenis atraktivnějším způsobem," sděluje své krédo.

A rozhodně nepoutá pozornost jen trenérskými lekcemi. Stala se dokonce i modelkou. Na sociálních sítích, kde vystavuje své vysportované tělo v plavkách či jiných odvážných modelech, má desítky tisíc fanoušků.

Reklama