Hlavní obsah

Orientační běžci posunuli mistrovství ČR na září a říjen

Praha

Orientační běžci budou mít republikové šampionáty až v září a v říjnu. Svaz na svém webu zveřejnil nové termíny mistrovství, která posunul kvůli pandemii koronaviru. Předseda sekce Petr Klimpl však upozornil, že bude potřeba, aby bylo možné na podzim pořádat sportovní akce s minimálním počtem 500 lidí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Je předpoklad, že i na podzim budou sportovní akce s omezením počtů. Navíc na podzim mohou být problémy s ubytováním, kde jsou závodníci obvykle zvyklí spát - tělocvičny, třídy, internáty škol, turistické ubytovny. Mohou být i další omezení ze strany státních, ale i samosprávných orgánů," uvedl Klimpl.

Sekce orientačního běhu zrušila kvůli šíření nákazy všechny závody do konce června. V novém kalendáři je na 6. září naplánováno MČR ve sprintu a sprintových štafetách, posledním šampionátem by pak byl 17. října noční orientační běh.

"V tuto chvíli se domlouváme s pořadateli, které jsme na pořádání vybrali na letošní rok ve výběrovém řízení, zda jsou schopni ty závody uspořádat. Už teď se objevují některé problémy, uvidíme," dodal Klimpl.

Reklama