Hlavní obsah

I srpnový termín startu cyklistické Tour de France je v ohrožení

Paříž

Uspořádání cyklistické Tour de France může být i po přeložení startu na konec srpna komplikované. Premiér Édouarde Philippe dnes oznámil, že až do září budou v zemi kvůli pandemii koronaviru platit opatření, která zakazují konání veřejných akcí s účastí více než 5000 osob. To by organizátorům slavné Grand Tour překazilo plány, závod totiž chtějí odjet před diváky.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Uskuteční se slavná Tour de France i v letošním roce?

Článek

Nejslavnější cyklistický závod Tour de France měl původně odstartovat 27. června, kvůli pandemii koronaviru byl ale před dvěma týdny odložen o dva měsíce na 29. srpna. Pořádající společnost ASO počítala s původním rozpisem etap a finišem 20. září v Paříži na Champs-Élysées.

Zatím není jasné, zda se opatření budou na Tour vztahovat, Philippe ve svém dnešním projevu cyklistické závody výslovně nezmínil. Pokud by ale nařízení platilo, nemohla by Tour v srpnovém termínu odstartovat ani bez diváků. Celá kolona s jezdci, doprovodnými členy týmů, pořadateli, novináři a ochrankou čítá několik tisíc lidí. Ředitel závodu Christian Prudhomme navíc Tour bez fanoušků od počátku odmítal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články