Hlavní obsah

Šatičky, světla a nakonec zábava v přítmí na pohovce. Tenisová hvězda pobavila

Madrid/Praha

Jako před opravdovým zápasem. Dunivá hudba dělá atmosféru, tenisová hvězda v šatičkách jde na věc, z tunelu vychází mezi světly, mává fandům, byť jen pomyslným. Ze sportovní tašky vytahuje náčiní, tady už podobnost s klasickým tenisovým zápasem úplně končí. V rukou Švýcarky Belindy Bencicové se objevuje zařízení potřebné pro jeden z virtuálních soubojů madridského turnaje.

Foto: Sport.cz

Švýcarská tenistka Belinda Bencicová na party před jedním z turnajů.

Článek

Bencicová samozřejmě nikam nemusí cestovat, hraje z přítmí obýváku, ale to jí nebrání v tom, aby si zápas náležitě zpestřila a nabídla to i fandům. Co na tom, že tunel pro hvězdy není tak úplně tunel s patřičnými reflektory, ale zcela obyčejné schodiště s poněkud sporým osvětlením? Co na tom, že jí místo kurtu postačí pohovka, na které se uvelebila, a obrazovka?

Co na tom, že nepotřebuje raketu a že se asi u téhle bitvy nezpotí, ale co neudělat pro vytržení z ponuré reality koronavirové doby...

Bencicová po úterní těsné výhře nad Karolínou Plíškovou postoupila do čtvrtfinále spolu s další přemožitelkou současné české jedničky Francouzkou Fionou Ferrovou. Spolu se utkají o první místo ve skupině. Výtěžek turnaje je určen na podporu tenistů z nižších pater žebříčku. Část financí má jít i na boj s koronavirem.

Reklama