Hlavní obsah

2+2, postup. Dobrou noc, glosuje Jágr svou show a supergól. Chybíš nám, vzkazují mu z Ruska

Byl to jeden z jeho nejpamátnějších zápasů při prvním angažmá v Omsku během sezony 2004/05, kdy slavnou NHL postihla výluka. A přestože od rozhodujícího pátého duelu čtvrtfinále play off ruské hokejové Superligy proti Magnitogorsku uplynulo už patnáct let, v Avangardu si na něj stále dobře pamatují. A nezapomněl na něj ani jeho hlavní hrdina, český útočník Jaromír Jágr.

Foto: David Malik / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Jaromír Jágr během tréninku s Omskem v roce 2005.

Článek

Omsk, za který tehdy se slavnou 68 nastupoval i její krajan Jaroslav Bednář, byl v mimořádně obtížné pozici, když první dvě utkání série hrané na tři vítězství proti Metallurgu prohrál. Avangard přesto dokázal sérii srovnat a rozhodnout o postupujícím se mělo v Magnitogorsku.

Jágr na ledě zářil, v základní hrací době vstřelil jeden gól hostů a zbylé dva připravil. Nervy drásající bitva dospěla za stavu 3:3 do prodloužení. V něm si vzal slovo opět Jágr.

S pukem na holi projel prakticky přes celé hřiště a nádhernou individuální akci zakončil parádním forhendovým blafákem. Našlapaný Magnitogorsk vedený Markem Sýkorou a s Petrem Sýkorou a Martinem Čechem v sestavě byl ze hry venku, zatímco sibiřský celek hlavně Jágrovou zásluhou slavil postup do semifinále Superligy. V něm nakonec vypadl s pozdějším vítězem, moskevským Dynamem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

@jj68jaromirjagr помнит ❤🦅 #ОмскийАвангард #Ягр #Jagr

Příspěvek sdílený Хоккейный клуб Авангард (@avangard_inside),Dub 28, 2020 v 11:45 PDT

Omsk v úterý krásnou trefu hvězdného útočníka fanouškům připomněl, když video zařadil na svůj Instagram. A všiml si toho i Jágr, jenž večer napsal do komentářů příspěvek v češtině. „2 góly +2 asistence. 4:3 v prodloužení v rozhodujícím zápase play off. Postup do dalšího kola. Dobrou noc," uvedl Jágr a připojil smajlíka.

„Chybíš nám. Po karanténě přijeď do Omsku," vzkázal klub Jágrovi, který za Avangard následně hrál i tři sezony mezi lety 2008 - 2011.

Reklama

Související témata: