Hlavní obsah

Počtvrté pozitivní! Hvězdný útočník Juventusu se po více než měsíci nezbavil koronaviru

Praha

Útočník Juventusu Paulo Dybala měl počtvrté za posledních šest týdnů pozitivní na covid-19. Uvedl to pořad španělské televize El Chiringuito.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Juventusu Paulo Dybala

Článek

Argentinský fotbalista na instagramu 21. března oznámil, že u něj i jeho přítelkyně lékaři zjistili nákazu nového typu koronaviru. O šest dní později šestadvacetiletý Dybala na videonahrávce prohlásil, že se u něj objevily silné příznaky nemoci, ale cítí se už mnohem lépe.

"Naštěstí už se cítím daleko lépe. Nevnímám nějaké příznaky té nemoci," konstatoval fotbalista. Jak se ukázalo, vyhráno ale zdaleka neměl.

Před Dybalou se nakazili jeho kluboví spoluhráči Daniele Rugani a Blaise Matuidi. V polovině dubna web Juventusu uvedl, že se oba vyléčili. Dybalův stav tehdy "Stará dáma" nekomentovala.

Dalším možným krokem u Dybaly je krevní test, který ukáže, zda si jeho tělo vytvořilo protilátky a pokud ano, tak kolik. Přes měsíc bojuje s koronavirem i brankář Atalanty Bergamo Marco Sportiello, který musí nadále zůstat v karanténě.

"Na začátku jsem byl hodně rychle unavený. Po pěti minutách jsem byl úplně zadýchaný. Podle toho jsem zjistil, že pořád není něco v pořádku," svěřil se Dybala. A testy ukázaly, že je dál pozitivní na covid-19. "Později se přidal kašel, únava a když jsem spal, dostával jsem zimnici. Z klubu nás ale uklidňovali, že budeme se ženou v pohodě, tak se snažíme být i dál v klidu," svěřil se fotbalista Juventusu.

Dybala zřejmě přijde o začátek individuální přípravy, která díky uvolňování vládních opatření proti šíření koronaviru začne 4. května. Ve skupinách by měli hráči začít trénovat o dva týdny později. "Pokud se dostaneme do této fáze, musíme zajistit maximální bezpečnost všech hráčů," poznamenal italský premiér Giuseppe Conte.

V Itálii se novým typem koronaviru nakazilo přes 201 000 lidí. Na komplikace spojené s onemocněním covid-19 v zemi zemřelo přes 27 000 lidí, což je nejvíce v Evropě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články