Hlavní obsah

Pikantní přestup! Do Sparty má namířeno opora Slavie

Praha

Už v průběhu poslední sezony kolem něj kroužila řada extraligových klubů, tehdy jej ale hokejová Slavia ještě dokázala udržet. Jenže nyní dvaadvacetiletému odchovanci červenobílých a jejich nejproduktivnějšímu hráči minulého ročníku útočníkovi Tomáši Šmerhovi skončila smlouva a novou nepodepsal. Z první ligy totiž míří o patro výš. A jeho novým zaměstnavatelem bude Sparta!

Foto: https://www.hc-slavia.cz

Tomáš Šmerha už slávistický dres oblékat nebude.

Článek

„Nabídli jsme mu smlouvu už během sezony, ale Tomáš si chtěl dát čas na rozhodnutí až do jejího konce. I potom jsme s ním jednali, ale rozhodl se vyzkoušet možnost zahrát si extraligu," přibližuje pro oficiální stránky Slavie její sportovní manažer Jiří Veber.

Šmerha hrál za Slavii tuzemskou druhou nejvyšší soutěž poslední čtyři ročníky, v tom uplynulém posbíral v 56 zápasech 58 bodů za 28 gólů a 30 asistencí, což z něj dělalo nejproduktivnějšího hráče klubu z pražských Vršovic. Ve dvou duelech play off přidal dvě branky a jednu finální přihrávku.

Nabídce z extraligy Slavia vcelku logicky konkurovat nemohla. „Tomášovi přejeme v extraligovém angažmá hodně štěstí a držíme mu palce, aby se dokázal prosadit," dodal Veber.

Sparta Šmerhův příchod dosud potvrdit nemůže. Stane se tak nejdříve v pátek, kdy v tuzemsku oficiálně startuje přestupové období. Šmerha dosud v extralize odehrál jen jedno střetnutí, když letos v lednu nastoupil formou střídavého startu za Kladno na ledě Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: