Hlavní obsah

Islandský kanonýr Sigurdsson skončil ve 40 letech s házenou

Reykjavík

Islandský házenkář Gudjón Valur Sigurdsson ukončil ve čtyřiceti letech úspěšnou kariéru. Světový rekordman v počtu nastřílených branek v reprezentačních zápasech se rozloučil titulem mistra Francie, který s Paris Saint-Germain získal po předčasném konci sezony kvůli koronavirové pandemii.

Foto: Sport.cz

Islandský házenkář Gudjón Valur Sigurdsson ukončil ve čtyřiceti letech úspěšnou kariéru.

Článek

"Po 25 letech kariéry a 21 letech v národním týmu jsem se rozhodl skončit," napsal na instagramu Sigurdsson, jenž vedle Francie získal ligové tituly na Islandu, v Dánsku, ve Španělsku a Německu. Mezi jeho další klubové úspěchy patří vítězství v Lize mistrů s Barcelonou a v Poháru EHF s Essenem.

Německým mistrem se stal Sigurdsson jednou s týmem Rhein-Neckar Löwen a v letech 2013 a 2014 po boku Filipa Jíchy v Kielu, s nímž hrál také později v Barceloně. S českým házenkářem se spřátelil a Sigurdsson byl před dvěma lety jednou z hvězd Jíchovy rozlučky s kariérou v Plzni.

"Mašino, díky za všechno! Za všechno, co jsi udělal pro házenou! Byla pro mě čest, že jsem s tebou mohl hrát, příteli! Bylo to skvělé! Život na druhém břehu ale také není špatný...tak snad na brzkou shledanou!" reagoval na Sigurdssonovo oznámení o konci kariéry Jícha, jenž v této sezoně dovedl Kiel z pozice trenéra k mistrovskému titulu.

Sigurdsson zářil i na mezinárodní scéně, s Islandem získal stříbro na olympijských hrách v Pekingu 2008 a bronz na mistrovství Evropy 2010. Před dvěma lety překonal rekord Maďara Pétera Kovácse v počtu reprezentačních branek (1797) a kariéru končí s bilancí 1875 gólů v 364 zápasech za národní tým.

Reklama