Hlavní obsah

ME v silniční cyklistice v září v Trentinu nebude

Lausanne

Mistrovství Evropy v silniční cyklistice se v září v italském Trentinu kvůli nejisté situaci související s koronavirovou pandemií neuskuteční. Kontinentální unie UEC oznámila, že šampionát se pojede na stejném místě příští rok v podobném termínu. Letošní ME by se mohlo konat jinde.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Kontinentální silniční šampionát se měl v Trentinu uskutečnit 9. až 13. září. "Bohužel nejistota způsobená současnou zdravotní krizí neposkytuje dostatečné garance pro zorganizování akce takové velikosti. Změny v mezinárodním kalendáři, které naprosto převrátily letošní sezonu, také ohrozily úroveň šampionátu," uvedla UEC.

Kvůli aktuální pauze hrozí v druhé polovině roku přetlak v kalendáři. Měly by se jet všechny tři Grand Tour, mistrovství světa a případně i některé odložené jarní klasiky.

Šance uspořádat letošní ME se ale Evropská cyklistická unie nevzdává. "Velmi těsně spolupracujeme s (mezinárodní unií) UCI a národními federacemi na různých alternativách pro silniční šampionát 2020 a kalendář UEC tak, aby mohly být uděleny všechny tituly ve všech kategoriích a disciplínách," uvedla UEC. Už dříve bylo odloženo ME horských kol ve Štýrském Hradci, jež se mělo konat 14. až 17. květn

Reklama