Hlavní obsah

Datum bitev v kleci je na světě, roztočí se miliony

Datum je na světě. Dlouhé týdny čekání pomalu končí, sport se opět postupně rozběhne. Do klece skočí také zápasníci. Koncept Oktagon Underground odstartuje 16. května, kdy se rozjedou první zápasy v pyramidách. Zatím byly oznámeny tři kategorie bojovníků, dvě jsou ještě zahaleny tajemstvím.

Foto: OKTAGON MMA

Oktagon Underground startuje.

Článek

Vláda uvolnila omezení týkající se sportovních akcí a od 11. května povolila jejich konání s limitem 100 osob. „Jestliže je od 11. května povoleno pořádat sportovní akce, tak my to rozjedeme 16. května, díky čemuž se dá do pohybu odvětví, do kterého v průběhu sedmi týdnů nasypeme 5 až 7 milionů korun. Desítky lidí zaměstnáme, ti dosud v obou zemích stáli," oznámil oficiální start promotér Ondřej Novotný.

V zápasech Oktagon Underground se představí bojovníci v celkem pěti vypsaných vahách a pyramidovém systému, z čehož jedna váha je věnována ženám. Finále budou vždy československá. Turnaje se odehrají v Česku a na Slovensku, termíny se budou střídat.

Zápasy nebudou započítávany do oficiálních statistik. Jako první byla představena dámská pyramida, následně fanoušci dostali váhovou kategorii do 70 a 80 kilo. Další váhy budou představeny v následujících dnech, a to do 90 a 100 kilo. Mezi zápasníky organizátoři rozdělí celkem 100 tisíc eur, přibližně 2 750 000 korun.

Pravidla OKTAGON UNDERGROUND
- zápasy se budou odehrávat v kleci
- bojovníci budou zápasit v MMA rukavicích
- zápas bude trvat 3 kola po 3 minutách a v případě remízy se zápas rozhodne v extra kole navíc
- dovoleny jsou všechny známé techniky postoje a také klinč a práce na pletivu, obojí však musí být aktivní
- zápas lze pomocí takedownu přesunout i na zem, kde je po třech vteřinách aktivní kontroly uznán jako úspěšný a boj se vrací zpět do postoje
- ti, kteří se nedostanou do pyramidy, budou mít ještě šanci zúčastnit se tzv. v „super-fightech” a rezervních zápasech pro turnaj, které se pro případy zranění očekávají

"Budeme se snažit maximálně dbát na bezpečnost a zdraví všech, což je samozřejmě nejdůležitější. Stejně důležité je, aby všichni ti lidi měli nějakou práci a mohli alespoň nějakým způsobem dál pokračovat ve svých životech. V neposlední řadě jsme rádi, že tím desetitisícům lidí zvedneme náladu. Všichni se těší na pořádnou dávku sportu a adrenalinu. Uvidí totiž něco, co tady ještě nebylo. Jedinečný systém a unikátní věc, která je stvořena přesně pro tyto časy a podmínky," dodává Novotný.

Všech sedm turnajů Oktagon Underground budou moci fanoušci sledovat každou sobotu od 20 hodin na online platformě OKTAGON.TV.

Reklama

Související témata: