Hlavní obsah

Opožděná dostihová sezona odstartuje v Mostě

Aktualizováno

Po dalším uvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru se v pondělí 18. května v Mostě rozběhne dostihová sezona. Hlavním dostihem mítinku bude Memoriál Rudolfa Deyla. "Vzhledem k maximálnímu povolenému počtu účastníků bude sezona zahájena bez přítomnosti diváků a majitelů," uvedl Jockey Club ČR.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Vláda tento týden rozhodla, že od 11. května bude možné pořádat akce s účastí maximálně sto lidí za dodržení patřičných hygienických a bezpečnostních opatření. Konkrétní informace o těchto opatřeních během dostihů zveřejní Jockey Club ČR v pondělí, kdy oznámí rovněž termíny úvodních osmi dostihových dnů.

Dostihová sezona měla původně začít 5. dubna mítinkem v pražské Velké Chuchli s tradičním vrcholem v podobě Gomba handicapu. O dalším víkendu byl v plánu mostecký mítink s Memoriálem Rudolfa Deyla, který nakonec obstará úvod sezony.

Již v pondělí 4. května chtěli znovu začít s dostihy v sousedním Německu, plánovaný mítink v Dortmundu však pořadatelé v sobotu odřekli. Čekají na další kroky vlády, která má o uvolňování restrikcí jednat v úterý.

Reklama

Související témata: