Hlavní obsah

Viňales konečně vyhrál virtuální MotoGP, šampaňské rozlil doma na terase

Jerez

Třetí online závod mistrovství světa motocyklů v neděli vyhrál na virtuálním okruhu v Jerezu "domácí" Maverick Viňales a dočkal se s ovladačem v ruce prvního vítězství. Na pomyslném pódiu byli stejní jezdci jako v předchozích dvou závodech, které v době koronavirové pandemie nahrazují skutečné Grand Prix. Druhý dnes skončil vítěz z březnového závodu v Itálii Álex Márquez ze Španělska a třetí byl Ital Francesco Bagnaia, jenž vyhrál v dubnu v Rakousku.

Foto: Sport.cz

Maverick Viňales vyhrál virtuální GP v Jerezu.

Článek

Pětadvacetiletý Španěl Viňales z týmu Yamaha, jenž má v MotoGP na kontě sedm reálných vítězství, se v počítačových závodech postupně zlepšoval. Premiérovou výhru na třetí pokus patřičně oslavil s lahví sektu, kterou vzhledem k situaci "bouchl" na terase svého domu.

Na rozdíl od minulých dvou závodů už ve virtuálním Jerezu startovali i zástupci nižších tříd, takže akce měla charakter skutečné Velké ceny. Závod Moto3, jehož se neúčastnil jediný Čech v mistrovství světa Filip Salač, vyhrál Argentinec Gabriel Rodrigo. V Moto2 triumfoval Ital Lorenzo Baldassarri, kterému se podařil neobvyklý double, neboť loni vyhrál Grand Prix Španělska i v reálu.

V mistrovství světa silničních motocyklů se stačila před vypuknutím koronavirové pandemie odjet pouze Velká cena Kataru, kde se však na začátku března představili jen jezdci tříd Moto3 a Moto2. Další závody byly zrušeny či odloženy, aktuálně prvním závodem v kalendáři je 9. srpna Velká cena České republiky na Masarykově okruhu v Brně.

Reklama