Hlavní obsah

Chyba, chybička, tam ztratila rychlost! Ledecká reaguje na památný komentář Hrstkové

Praha

Triumf, ale zároveň závod plný chyb. Alespoň tak to vypadalo z pohledu spolukomentátorky České televize Lucie Hrstkové při zlaté jízdě Ester Ledecké v super-G na minulé olympiádě před více než dvěma roky. Dvojnásobná vítězka z Pchjongčchangu pak nikdy nedala najevo zlobu přes podle laiků možná poněkud příkré soudy bývalé reprezentantky u mikrofonu ČT, teď poslala komentář, v němž ovšem Hrstkové více méně dává za pravdu.

Foto: Sport Invest

Ester Ledecká se svými dvěma nejnovějšími trofejemi, křišťálovými medailemi za uplynulou sezonu v lyžařském Světovém poháru.

Článek

Veřejnoprávní televize s Ledeckou před pár dny přinesla rozhovor, ve kterém přišla řeč spíše na další vrcholy kariéry, došlo ale i na historické záběry na závody z korejské olympiády (super-G i s příslušným komentářem začíná v čase cca. 23:00).

„Lucka viděla, že jsem cestou z kopce zachraňovala chyby jednu za druhou. V hlavě jsem tehdy měla podobnej komentář," napsala Ledecká na sítě, když fanoušky upozorňovala na pořad ČT.

Hrstková to přitom od fandů po olympijském závodě těžce schytávala. „Chyba, zase chybička, tam ztratila rychlost," znělo od ní postupně do éteru, i když se Ledecká nezadržitelně a stále zřetelněji řítila k nečekanému velkolepému vítězství.

Zlobu zlatá závodnice nikdy nedala najevo, i teď nasadila souhlasný tón. V super G podle ní platí, že spousta chyb pramení z toho, že lyžař jede rychleji než ostatní. „Důležité je na chyby včas zareagovat, využít je ve svůj prospěch, a to se mi tam povedlo ze všech závodnic nejlíp," vracela se ke zlatým momentům.

Reklama

Související témata: