Hlavní obsah

Obránce Jeřábek se vrací ze Vsetína do Sparty

Praha

Hokejista Radek Jeřábek se vrací z prvoligového Vsetína do mateřské Sparty. Dvaadvacetiletý obránce nastoupil v extralize na základě střídavého startu v uplynulé sezoně ve třech zápasech a celkově má v nejvyšší soutěži na kontě čtyři duely.

Foto: Profimedia.cz

Radek Jeřábek bojoval i v barvách Vsetína

Článek

"Pokud dobře využije své šance, může výborně doplnit naši obranu. Je defenzivně laděný, vysoký, když ještě trochu zlepší bruslení, rozhodně se může stát stabilním členem kádru," řekl klubovému webu sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Jeřábek, který měří 194 centimetrů, si v uplynulé sezoně připsal v dresu Vsetína v 57 zápasech 12 bodů za jednu branku a 11 asistencí. V extralize ještě nebodoval. V první lize v minulých sezonách nastupoval za Litoměřice a Ústí nad Labem.

Ton: Radkova hra se nám moc líbila

"Radek je sparťan, odchovanec našeho klubu. Loni u nás odehrál tři zápasy, sledovali jsme ho celý rok i ve Vsetíně a jeho hra se nám moc líbila. Je výborný i po charakterové stránce," doplnil Ton.

Jeřábek doufá, že si vybojuje místo ve sparťanském kádru. "Je to splněný sen, za kterým je dlouhá cesta. Ta sama o sobě byla super. Všechna ta léta ve sparťanské mládeži, poslední roky v dospělém hokeji v Chance lize až po současnost. Vždycky jsem tady chtěl být. Zároveň doufám, že to není konec cesty, ale její další začátek. Návrat do Sparty je pro mě obrovská výzva. Chci se v týmu udržet a být platný v nové sezoně," prohlásil Jeřábek.

Reklama

Související témata: