Hlavní obsah

Giganti jdou do ringu, celkem váží 357 kilo!

Praha

Bývalý mistr světa a proti němu současný mistr světa. Dva obří siláci, giganti, kteří tahají metráky železa jako svoji obživu i zálibu. Teď se chystají do ringu. Eddie Hall a Hafthor Björnsson si mají dát boxerský zápas. Dvě hory mezi šestnácti provazy, které váží dohromady 357 kilo! Pokud tento duel dopadne, stane se jedním z nejsledovanějších boxerských střetů.

Foto: Facebook: Hafþór Júlíus Björnsson - The Mountain, Eddie Hall - The Beast

Hafthor Björnsson a Eddie Hall

Článek

O víkendu v Reykjavíku Björnsson zvedl 501 kilo na mrtvý tah. Ser Gregor "Hora" Clegane ze série Hra o trůny měří přes dva metry a váží téměř 200 kilo! "Bylo to úplně brutální. Zvedl to lehce a měl ještě velkou rezervu," okomentoval půl tuny Jiří Tkadlčík, český strongman, který sám zvedl 406 kilo.

Teď se proti Björnssonovi chce postavit jiný gigant. Hall byl v roce 2017 nejsilnějším mužem na světě a jako první zvedl 500 kilo na mrtvý tah. Björnsson měří 206 cm a váží 193 kilo. Jeho potencionální soupeř má 191 cm a 164 kilo. Islandská Hora a na druhé straně Brit, který má přezdívku Zvíře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Islandský silák Hafthor Björnsson je novým světovým rekordmanem v mrtvém tahu.Video: sntv

„CoreSports mi právě nabídli sedmimístnou smlouvu, už jsem ji podepsal. Eddie, právě jsem vymazal tvůj záznam a teď jsem připraven tě poslat k zemi v ringu. Jsem připraven. Jsi připraven, Eddie?" citoval server news.com.au nového světového šampiona v mrtvém tahu.

Ti, kteří se napadali slovně, mohou nyní nechat promluvit své velké pěsti a obří těla. Zápas by se mohl konat v příštím roce v Las Vegas.

„Je to oficiální. Já vs. Thor. Las Vegas, Nevada," napsal na Facebook před pár hodinami Hall.

„Na 1000 % ty papíry podepíšu. Tady nejde o peníze, nejde o mrtvý tah, o kterém jsme se bavili, to s tím nemá nic společného. Je to proto, že jsi řekl, že jsem měl podvádět, když jsem byl v roce 2017 mistrem světa. Lidé možná zapomněli, ale ty ses nikdy neomluvil. Je mi jedno, jak jsi vysoký, jestli jsi gigant. Je mi to jedno," citoval server metro.co.uk Halla.

Reklama