Hlavní obsah

Některé zápasy Premier League by mohly být dostupné zdarma na YouTube

Londýn/Praha

Fanoušci ostrovního fotbalu se na některé duely možná podívají bezplatně. Pokud se znovu rozběhne anglická Premier League, část zápasů by mohla být dostupná na internetovém serveru YouTube. Informoval o tom deník Sun. Zástupci ligy se na tom ještě musí domluvit s majiteli televizních práv, což jsou televizní sítě Sky Sports a BT Sport.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský fotbalista Sadio Mané v akci. Ilustrační foto

Článek

Podle nejnovějšího plánu by se pozastavená sezona Premier League mohla znovu rozběhnout na vybraných místech s maximálně 400 lidmi na stadionu v polovině června. Zbylých 92 utkání by tak bylo možné stihnout dohrát do 27. července.

Vzhledem k tomu, že se bude hrát za zavřenými dveřmi, představitelé ligy se snaží zajistit, aby se přenosy ze zápasů dostaly k co největšímu počtu fotbalových příznivců. A to včetně těch, kteří nevlastní některý ze zmiňovaných placených kanálů. Jedním z řešení by mohlo být zatím blíže nespecifikovaný počet střetnutí vysílat zdarma na serveru YouTube.

Jak připomínají anglická média, neplacený přenos z ostrovní soutěže by se k divákům dostal poprvé od sezony 2013/14, kdy byly stanicemi Sky Sports a BT Sport zdarma vysílány dva zápasy úvodního kola sezony.

Britský ministr kultury Oliver Dowden už v dubnu jednal s vedením Premier League, aby některé duely odvysílaly volně dostupné televizní stanice. Vláda tím chce mimo jiné předejít tomu, aby se fanoušci shlukovali v bytech těch, kteří mají placené kanály.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články