Hlavní obsah

Všichni mají stejnou startovací čáru. Litvínov si pojistil nadějné talenty

Praha

Minulý týden se domluvili na prodloužení kontraktu s klubovou legendou Viktorem Hüblem i dalším útočníkem Kanaďanem Samsonem Mahbodem, do brankoviště přivedli z Kladna Denise Godlu. Nyní si hokejový Litvínov pojistil služby pětice mladých nadějných hráčů. Severočeši uplatnili opce na obránce Jakuba Březáka, forvardy Josefa Jíchu, Filipa Helta a Pawla Zygmunta. V klubu bude v další sezoně pokračovat i zadák Lukáš Doudera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova oslavují vítězství nad Kladnem a záchranu v extralize - ilustrační foto.

Článek

Dvacetiletý Polák Zygmunt v uplynulé sezoně nastoupil za Litvínov do dvaceti zápasů a připsal si branku a tři asistence. O dva roky starší Helt, který byl v roce 2016 draftován St. Louis, odehrál v minulém ročníku za mateřský Litvínov 37 zápasů, ve kterých vstřelil dva góly a na tři přihrál.

Dvaadvacetiletý Jícha minulou sezonu strávil v partnerských Litoměřicích, v nichž zaznamenal 41 bodů (9+32). Stejně starý Březák zase většinu ročníku 2019/20 odehrál v prvoligovém Prostějově a ve 32 utkáních vstřelil tři góly a přidal deset asistencí.

Zatímco na tyto čtyři hráče klub uplatnil opci, s dvaadvacetiletým Lukášem Douderou podepsal novou smlouvu. Kladenský odchovanec už za Vervu odehrál 143 extraligových zápasů s bilancí šesti gólů a patnácti asistencí.

„U nových trenérů mají všichni hráči stejnou startovací čáru. Je jen na nich, jak se sami předvedou a jakou pozici si v mužstvu vybojují," říká nový generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Reklama