Hlavní obsah

Říha na roztrhání? Rýsují se před ním hned dvě angažmá. I nároďák

Praha

Kouč Miloš Říha by se mohl vrátit do Kontinentální ligy a trénovat hokejisty Barysu Nur-Sultan. Co víc? Zároveň by mohl převzít i národní tým Kazachstánu. Dosavadní trenér českého národního týmu je jedním z kandidátů na uvolněný post.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha na archivním snímku.

Článek

Jedenašedesátiletý Říha měl v současnosti vést českou reprezentaci na mistrovství světa ve Švýcarsku, které bylo ale kvůli pandemii koronaviru zrušeno. Na střídačce národního týmu jej nyní podle dřívějšího plánu nahradí Filip Pešán.

Zkušený kouč by ale dlouho bez angažmá nemusel zůstat. Podle informací ruských médií by Říha mohl zamířit do Barysu, kde skončil Andrej Skabelka. Běloruský kouč vedl klub v KHL i reprezentaci, s kterou postoupil zpět do elitní skupiny MS. "Ale kandidátů je víc, nejsem jediný," uvedl Říha pro hokej.cz.

Potvrdil, že jednání probíhají na pozici hlavního trenéra pro Barys i reprezentaci. Pro  Kazachstán by mohl být zajímavým řešením. Má zkušenosti z Kontinentální ligy. Trénoval  Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Petrohrad, Omsk nebo Slovan Bratislava. Poslední dva roky ale vedl českou reprezentaci na mezistátní scéně.

Pozoruhodné je, že i fotbalovou reprezentaci Kazachstánu nyní vede Čech - Michal Blek.

Barys hledá kouče poměrně dlouho. Nejdřív byl kandidátem Sergej Zubov, pak údajně Andrej Nazarov či Ari-Pekka Selin, který ovšem má setrvat v Pori.

Z českých hokejistů působil v Barysu naposledy brankář Dominik Hrachovina, který dres klubu oblékal v ročníku 2018-19. Před ním tam působili Jiří Novotný, Lukáš Kašpar, Tomáš Klouček a Kamil Kreps.

Reklama

Související témata: