Hlavní obsah

Testy fotbalistů ve Španělsku neprošlo podle médií pět hráčů

Při testování fotbalistů ve Španělsku na koronavirus bylo zjištěno pět pozitivních nálezů mezi hráči první a druhé ligy. Podle veřejnoprávní rozhlasové stanice RAC1 se jedná o tři hráče z různých klubů nejvyšší soutěže, dva případy nákazy nemocí covid-19 se objevily mezi spoluhráči v rovněž nejmenovaném celku z druhé ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Podle stejného zdroje naproti tomu prošli bezproblémově plošným testováním například hráči a realizační tým Barcelony. Ode dneška proto mohou fotbalisté mistrovského celku zahájit individuální přípravu. Po dvou týdnech pak bude možné začít pracovat ve skupinách, až po dalším čase přijde na řadu kontaktní trénink. V těchto dnech se vracejí k přípravě i další kluby, například Real Madrid si ale návrat naplánoval až na pondělí.

Liga byla přerušena 12. března. Španělsko je s počty přes 220 000 nakažených a 26 000 mrtvých jednou z nejvíce zasažených zemí světa.

Obnovení soutěže, v níž po 27 kolech z 38 vede Barcelona o dva body před Realem, se očekává do konce června. Trenér Leganés Javier Aguirre už médiím řekl, že hrát se začne 20. června, vedení La Ligy to ale odmítlo potvrdit.

Reklama

Související témata: