Hlavní obsah

Pivotka Reisingerová se z Valencie vrací do Girony

Girona

Basketbalová reprezentantka Julia Reisingerová odchází po roce z Valencie a vrací se do předchozího španělského působiště v Gironě. Podle klubového webu podepsala dvaadvacetiletá hráčka dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistky Kamila Štěpánová (vlevo) a Julia Reisingerová během utkání s Rumunskem.

Článek

Reisingerová má za sebou ve Španělsku tři sezony, předtím odchovankyně USK a Sparty strávila dvě sezony v Karlových Varech. Po roce v týmu nováčka Sant Adrie odešla do Girony, s kterou získala mistrovský titul a ocenění MVP pro nejužitečnější hráčku finále.

Předloni 194 centimetrů vysoká basketbalistka uspěla v draftu zámořské WNBA, kde si ji ve třetím kole vybral losangeleský klub Sparks, do USA se ale zatím nevydala. Ve Valencii dosáhla v lize průměrů 9,7 bodu a 3,8 doskoku na zápas.

"V roce 2019 byla klíčovou hráčkou při zisku titulu. Teď se vrací zase zkušenější, navzdory svému mládí, a měla by na ní stát naše podkošová hra. Od jejího odchodu jsme se snažili získat ji zpět a teď jsme rádi. Její příchod znamená dobrý základ pro sezonu 2020/21," uvedl sportovní ředitel katalánského klubu Pere Puig.

Reklama