Hlavní obsah

Guimaraes má tři nakažené fotbalisty, zbytek dál trénuje

Guimaraes

Portugalský prvoligový klub Vitória Guimaraes má tři fotbalisty nakažené koronavirem, ale na rozdíl od Drážďan do karantény celý tým nemusí. Druholigové Dynamo po třech případech během několika dnů poslaly německé úřady v sobotu striktně do domácí izolace jen týden před plánovaným obnovením soutěže. Pokud ale počet pozitivních testů v Portugalsku dál poroste, bude se situací a povolením restartovat ligu znovu zabývat vláda.

Foto: Vitória Sport Clube

Kapacita stadiónu v Guimaraesi byla zvýšena na 30 tisíc (ilustrační foto)

Článek

Zástupci Vitórie dnes informovali o třech hráčích s covidem-19 i o tom, že ostatní fotbalisté budou pokračovat v individuální přípravě. Podle agentury Lusa měli pozitivní test také dva členové realizačního týmu, to ale klub nepotvrdil. V Drážďanech zamířili po odhalení nákazy do domácí karantény všichni hráči i trenéři. Ti se ale od čtvrtka připravovali společně.

Portugalsko bylo pandemií koronaviru zasaženo méně než jiné jihoevropské země, jako například Španělsko či Itálie. Tamní úřady hlásí přes 27.000 nakažených a více než 1100 obětí. Vláda již k obnovení soutěže udělila souhlas, pokračovat by měla od 30. května. Guimaraes je v tabulce na šestém místě.

Reklama

Související témata: