Hlavní obsah

Obránce Mikuš bude pokračovat v Pardubicích

Pardubice

Slovenský hokejový obránce Juraj Mikuš bude i nadále působit v extraligových Pardubicích, s kterými se dohodl na nové smlouvě. Jednatřicetiletý odchovanec Trenčína hostoval v uplynulých dvou sezonách v Dynamu z Komety Brno, nyní se stal kmenovým hráčem Pardubic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl a Juraj Mikuš oslavují vítězství 3:1 během utkání Tipsport extraligy na ledě Sparty. Ilustrační foto.

Článek

"Jurajovy zkušenosti nám pomohly v mnoha náročných chvílích. Získáváme v něm kvalitního beka s vynikajícími defenzivními schopnostmi," uvedl člen představenstva Dynamo Pardubice Dušan Salfický v tiskové zprávě.

Mikuš si připsal v uplynulé sezoně v 51 zápasech 17 bodů za pět branek a 12 asistencí. Do Pardubic zamířil z Brna na konci listopadu 2018. V české extralize hrál i za Spartu, na kontě má 330 utkání a 114 bodů za 28 gólů a 86 přihrávek.

V letech 2009 až 2012 působil na farmě Toronta v AHL. Po návratu do Evropy hrál účastník tří mistrovství světa a olympijských her v Pchjongčchangu dvě sezony v dresu Lva Praha v KHL.

Mikuš se v současné době kvůli opatřením proti koronaviru připravuje individuálně na Slovensku a k týmu se má připojit až v červnu při tréninku na ledě. Je rád, že bude pokračovat v Dynamu a těší se na pardubické fanoušky. "Jsou výjimeční v rámci celého Česka i Slovenska, jak nás podporují. Je vidět, že klub milují a chtějí mu pomoci. Za to jim patří obrovský dík," uvedl Mikuš.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec