Hlavní obsah

Nadal odpověděl Kyrgiosovi na výzvu. Dojde mezi rivaly k usmíření?

Praha

Usmíří se? Nebo k sobě získají alespoň vetší respekt? Nicku Kyrgiosovi se zalíbil nápad BBC, že by se svým velkým rivalem Rafaelem Nadalem mohl uskutečnit živý rozhovor přes Instagram. Jenže bývalá světová jednička jeho nadšení nesdílí. „Osobně bych s tím neměl problém, ale je mezi námi generační rozdíl,“ odpověděl španělský tenista.

Foto: Sport.cz

Rafael Nadal a Nick Kyrgios.

Článek

O Nicku Kyrgiosovi a Rafaelu Nadalovi je známo, že se nemají rádi. Jejich neshody začaly loni na turnaji v Acapulku, kde ve druhém kole australský bouřlivák vyřadil španělského tenistu. Kyrgios se během utkání podle Nadala choval neuctivě. Nadalovi se nelíbily soupeřovy debaty s fanoušky, rozhodčím a naštvalo ho i podání spodem.

Kyrgiose po zápase sice ocenil, že je velice talentovaný, avšak vytkl mu, že nemá respekt nejen k divákům, ale ani k soupeři. Kyrgios jen prohlásil, že taková slova nemá zapotřebí poslouchat a rýpl si, že je Nadal při podání velice pomalý. Napětí mezi nimi se stupňovalo i v dalších vzájemných utkáních.

Ve Wimbledonu Kyrgios trefil Nadala míčkem a přiznal, že to bylo úmyslně. Na letošním Australian Open pak Kyrgios imitoval Nadala. Když pak v osmifinále došlo na jejich vzájemný duel, k žádnému velkému skandálu sice nedošlo, napětí mezi nimi ale bylo obrovské. BBC je teď vyzvala, aby spolu uspořádali živý rozhovor.

Kyrgios to přijal s nadšením. „Rafo, pojďme to udělat. Jsem připraven,“ napsal svému rivalovi. Ten to ale odmítl. „Osobně bych s tím neměl problém, ale je mezi námi generační rozdíl. Mnohem víc by ses pobavil s někým z tvých vrstevníků, nebo s někým, kdo má blíže k tvému životnímu stylu,“ odpověděl Nadal. A tak k usmíření mezi antukovým králem a známým rebelem zatím nedojde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články