Hlavní obsah

Univerzál Rejlek přestoupil z Karlovarska do Českých Budějovic

České Budějovice

Univerzál Filip Rejlek po třech sezonách opustil volejbalisty Karlovarska. Devětatřicetiletý trojnásobný český mistr se stal první posilou českobudějovického Jihostroje. Klub to uvedl na svých webových stránkách.

Foto: Josef Pešout, Právo

Filip Rejlek.

Článek

Rejlek přišel do Karlovarska v roce 2017 po dvanácti letech v zahraničí. Předtím hrál italskou ligu za tým Vibo Valentia, působil ve Francii, v Brazílii, Turecku a Spojených arabských emirátech. Západočechy hned ve své první sezoně dovedl k premiérovému titulu v historii klubu, předtím získal dva domácí triumfy s Libercem (2001 a 2003).

"V Karlovarsku mi skončila smlouva a nedomluvili jsme na dalším pokračování. Měl jsem nabídky ze dvou klubů, ale Jihostroj byla jasná volba," uvedl Rejlek. "Je to skvělý tým, kde se vždycky bojuje o nejvyšší příčky a hraje na špičce. To mě samozřejmě lákalo, takže rozhodování bylo celkem jednoduché."

V Budějovicích má nahradit na postu diagonálního hráče Marka Šotolu a Filipa Křesťana, kteří z klubu odešli. Šotola do Francie, Křesťan do Kladna. "Jdu do toho s tím, že budeme v týmu dva kvalitní univerzálové, kteří budou bojovat o místo v sestavě. Ale moje povaha je taková, že budu dělat všechno pro to, abych se na hřiště dostal," řekl Rejlek.

Reklama

Související témata: