Hlavní obsah

Je tu nový hladový lev. Nepokleknu, budu bojovat, vzkázal šampion

Do hlavy se mu dostal nový soupeř, favorit neuspěl. Justin Gaethje o víkendu rozebral Tonyho Fergusona na galavečeru UFC 249 a získal prozatímní mistrovský pás v lehké váze. On by měl být nyní dalším rivalem pro šampiona, tím je Chabib Nurmagomedov. Když galavečer v Jacksonvillu na Floridě skončil, Rus napsal na sociální sítě strohý vzkaz. „Bez komentáře.“ To už ale neplatí.

Foto: Facebook: Khabib "the Eagle" Nurmagomedov

Chabib Nurmagomedov, král lehké váhy v UFC.

Článek

Orel Nurmagomedov má za sebou v kleci osmadvacet bitev, všechny vyhrál. Od roku 2012 stihl v UFC dvanáct duelů, všechny byly vítězné. S Fergusonem se měl potkat už pětkrát, naposledy o víkendu, Rus ale nemohl cestovat z důvodu koronaviru, takže opět smůla. Jak praví jedno přísloví - tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.

Zápas vzal Justin Gaethje, hodně lidí překvapil a osm let neporaženého bojovníka nekompromisně vyprovodil z oktagonu. On se stal tím, který se bude chtít postavit před šampiona a bojovat s ním. Bude prvním, který najde recept na dvanáctiletou neporazitelnost?

„V tomto sportu, a zejména v této váze, budou vždy hladoví lvi, kteří budou dýchat na záda. Pokud si odpočinete, skončíte. Někteří odcházejí a jiní přicházejí, tohle není nic překvapivého. Já nepokleknu, stále budu bojovat," přidal za pár hodin Nurmagomedov další vzkaz.

Předchozí slovní rozmíšky s Fergusonem jsou minulostí, on už není tím lovcem, který si chce vzít jeho trofej. Teď se do čela fronty postavil Justin Gaethje, nový lev.

„Co se stalo, je minulostí. Tony, doufám, že je s tebou a tvou rodinou vše v pořádku. Až tvůj syn vyroste, bude na tebe hrdý," přidal další zprávu Nurmagomedov.

A jak to má nyní s novým lvem ve svém výběhu? „Působivé, gratuluju, chytře zvládnutý zápas," napsal.  V kleci je evidetně klid. Zatím. Na titulovou bitvu mají půl roku a vše má svůj čas.

Reklama

Související témata: