Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Chrudim 2:1Klokani v tréninkovém zápase zdolali soupeře z druhé ligy

Praha
Aktualizováno

Díky dalšímu uvolnění vládních opatření v boji proti pandemii koronaviru mohou fotbalové týmy začít znovu hrát přípravné zápasy. Hned první den toho využili Bohemians 1905, kteří v Uhříněvsi nastoupili k tréninkovému duelu proti druholigové Chrudimi. Hrálo se netradičně 2x50 minut a Pražané zvítězili 2:1 brankami Michala Šmída a Pavla Osmančíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Vzhledem k nařízení, která jsou, jsme měli mužstvo rozdělené, aby se hráči tady nepotkávali. Jedna skupina přijela před začátkem zápasu a druhá na jedenáctou nebo čtvrt na dvanáct a takhle jsme je protočili. Kromě asi čtyř hráčů každý odehrál 50 minut, protože jsme trochu atypicky hráli dvakrát 50 minut," řekl ČTK asistent trenéra Bohemians Erich Brabec.

"Někdo se jevil líp, někdo hůř. Utkání splnilo účel a myslím si, že zápasy, které nás čekají, třeba v pátek, budou o něco lepší. Samozřejmě zápasová kondice je úplně jiná než kondice tréninková," dodal Brabec.

"Zápasu nemůžeme přikládat úplně velký důraz. Hráči byli po dvou měsících v ostřejším zápase. Nechci ani říkat ostrém, protože modelovaný zápas je přece jen něco jiného. Jsme ale rádi, že jsme mohli hrát," zhodnotil pro klubový web trenér Luděk Klusáček.

Na hráčích samozřejmě byla znát chybějící herní praxe. "Objevuje se spousta úplně jednoduchých nevynucených chyb. Což je dáno tím, že hráči byli dlouho v malém prostoru nebo jenom běhali. Velký fotbal je něco trošku jiného," poukazuje kouč.

Nemá však obavy, že by fotbalisté nezvládli zbytek sezony v nahuštěném zápasovém programu. "Při vhodné rotaci hráčů v tom nevidím problém," ujišťuje Klusáček.

V plánu je i dvojzápas

Fotbalové celky se ode dneška mohou připravovat již klasicky při společném týmovém tréninku. Sportovní akce jsou nově povoleny až pro 100 osob, což umožňuje přípravné zápasy. V minulých dnech o nich uvažovaly vedle Bohemians i další kluby.

Olomouc má v plánu sehrát do restartu ligy tři utkání, Slovácko dvě a o tréninkových duelech jednají i Plzeň, Baník Ostrava, Jablonec či České Budějovice. Bohemians v pátek absolvují v Uhříněvsi dokonce dvojzápas s druholigovou Jihlavou.

Prvoligové a druholigové celky se chystají na znovuzahájení sezony, která byla přerušena před polovinou března. Ligový výbor LFA na konci dubna schválil restart profesionálních soutěží od 25. května, ligové grémium klubů však v úterý musí odsouhlasit prodloužení ročníku přes 30. června.

Přípravné utkání v Uhříněvsi (2x50 minut):
Bohemians Praha 1905 - Chrudim 2:1 (1:0)
Branky: 10. Šmíd, 62. Osmančík - 83. Řezníček.
Bohemians - I. poločas: Le Giang - Bartek, Köstl, Šmíd, Podaný - Mosquera, Ljovin, Hronek, Vodháněl - Pulkrab, Nečas.
II. poločas: Valeš - Hůlka, Bederka, Krch - Dostál, Vacek, Jindřišek (73. Novák), Květ, Schumacher - Keita (73. Vaníček), Osmančík. Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: