Hlavní obsah

Češi proti Slovákům. Kdo má lepší fanoušky?

Hokej je u ledu, přesto se fanoušci mohou bavit. Hokejová komunita zažije výjimečnou akci, kde se může ukázat, kdo je lepší. Češi, nebo Slováci? Zástupci Českého hokeje a Slovenského svazu ledního hokeje připravili první reprezentační duel fanoušků. Jeho součástí budou kromě příznivců i známé hokejové tváře obou zemí, které změří síly v atraktivních fyzických, vědomostních či interaktivních výzvách i v e-hokeji.

Foto: Sport.cz

Vyhrají čeští fanoušci nad Slováky?

Článek

Souboj fanoušků odstartoval v pondělí 11. května v poledne spuštěním prodeje virtuálních vstupenek na adrese repreduel.cz na vzájemný „zápas" Česka se Slovenskem, který vyvrcholí doprovodným programem 24. května, kdy mělo být na programu finále letošního mistrovství světa ve Švýcarsku. Akce má navíc dobročinný rozměr. V případě Českého hokeje poputuje výnos ze vstupenek, které si zakoupí fanoušci české hokejové reprezentace, na pomoc vybraným nadacím.

Jak zvítězit? Vyhraje fanouškovský tábor, kterému se podaří co nejvíce vyprodat a zaplnit virtuální Arénu Guta Staršího, pojmenovanou po legendární trenérské dvojici Karel Gut – Ján Starší.

Každý fanoušek si bude moci zakoupit neomezený počet vstupenek a pomoci tak nejen svému národnímu týmu v tomto fanouškovském souboji, ale také dobré věci. Finálové datum (24. května) česko-slovenského střetnutí nebylo zvoleno náhodně. Je tomu totiž 20 let od společného finále na MS 2000 v Petrohradě, kde Češi Slováky porazili 5:3 a získali třetí zlatou medaili v samostatné historii.

Základní informace
Webová podstránkarepreduel.cz
FB událostReprezentační duel fanoušků Česko x Slovensko
Prodej vstupenek11. května – 24. května
Kapacita virtuální arény10 000 míst (může se navýšit dle zájmu fanoušků)
Cena vstupenky55 Kč
Cena VIP balíčku (50ks)5000 Kč
Start přenosu24. května od 20:20 hodin na www.hokejkatv.cz

„Hokejová sezona musela být bohužel ukončena předčasně, neuskuteční se ani mistrovství světa ve Švýcarsku, na které jsme se všichni tolik těšili. Ve spolupráci s českými a slovenskými fanoušky si ho chceme alespoň tímto způsobem připomenout a zavzpomínat přitom jak na společnou, nejen hokejovou historii, tak na památné vzájemné souboje. Věřím, že si vstupenky pořídí co nejvíce lidí, zvlášť, když tím pomohou dobré věci a sami mohou rozhodnout, komu jejich peníze poputují," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Foto: Český hokej

Češi proti Slovákům. Kdo má lepší fanoušky?

Hokej spojuje řadu generací, proto se Český hokej rozhodl pomoci výnosem z této události nejen Nadačnímu fondu Ivana Hlinky, ale i těm, na něž současná krize doléhá ponejvíce – osamělým seniorům (nadace Krása pomoci), dětským pacientům s poruchou krvetvorby (Kapka naděje) nebo zdravotním sestrám (Česká asociace sester).

"Jde o velkou výzvou. Jelikož pandemie koronaviru nás připravila o pravé hokejové emoce v nejočekávanější fázi sezony, rozhodli jsme se je oživit jinou cestou. Spojili jsme se s českou stranou, se kterou bychom se byli bývali setkali ve skupinové fázi mistrovství světa, a společně připravili zajímavý formát vzájemného virtuálního duelu fanoušků. Věřím, že zaujmeme hokejovou komunitu v obou zemích a ve fanoušcích probudíme zdravou rivalitu," řekl k prvnímu reprezentačnímu duelu fanoušků prezident Slovenského svazu ledního hokeje Miroslav Šatan.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice