Hlavní obsah

Italské kluby mohou příští týden začít s týmovými tréninky

Řím

Italská vláda povolila klubům nejvyšší fotbalové ligy začít za týden 18. května s týmovými tréninky. Hráči Serie A se zatím směli připravovat jen individuálně za dodržení odstupů.

Foto: Sport.cz

Fotbalový stadion - ilustrační foto.

Článek

Italská liga byla kvůli šíření koronaviru přerušena 9. března a zatím není jasné, kdy a zda vůbec se rozběhne. Pondělní oznámení vlády ale naznačuje, že k restartu fotbalové soutěže v koronavirem těžce zasažené zemi by dojít mohlo.

Vláda schválila týmové tréninky poté, co její komise prostudovala plány Italské fotbalové federace (FIGC). Ministr zdravotnictví Roberto Speranza a ministr sportu Vincenzo Spadafora ve společném prohlášení uvedli, že komise navrhla udělat v manuálu FIGC několik nespecifikovaných změn, ale týmovému tréninku dala zelenou. Ještě před dvěma týdny Spadafora uvedl, že plány federace jsou nedostatečné, a vyjádřil pochyby, zda se sezona dohraje.

Do konce ročníku Serie A zbývá odehrát dvanáct kol, v čele tabulky je mistrovský Juventus o bod před Laziem Řím. Minulý týden se objevily nové tři případy nákazy mezi fotbalisty Fiorentiny a čtyři v Sampdorii Janov, která kvůli tomu pozastavila tréninky.

Reklama

Související témata: