Hlavní obsah

Sterling a Rose mají obavy z obnovení Premier League: O fotbale se vůbec nebavme!

Útočník Raheem Sterling z Manchesteru City a obránce Danny Rose z Newcastlu vyjádřili obavy z plánovaného obnovení Premier League. Podle obou anglických reprezentantů je fotbal momentálně to poslední, co by měla britská vláda v současnosti řešit.

Foto: Profimedia.cz

Danny Rose má na pokračování Premier League jasný názor

Článek

Anglická liga je kvůli pandemii koronaviru, který byl ve Velké Británii potvrzen u 223 tisíc osob a zemřelo s ním 32 tisíc lidí, pozastavena od poloviny března. Vláda ale nyní oznámila, že od 1. června by se mohly britské profesionální soutěže znovu rozběhnout.

"Vláda tvrdí, že návrat fotbalu pozvedne morálku všech lidí, ale mě spíš zajímá moje zdraví než nálada ve společnosti," řekl Rose ve videu na sociální síti. "Životy lidí jsou v ohrožení a dokud počty nakažených výrazně neklesnou, neměli bychom se o fotbale vůbec bavit," dodal.

Sterling zdůraznil, že pokud by se měl fotbal vrátit, muselo by to být bez rizika nejen pro hráče, ale i pro ostatní členy týmů. "Až tohle bude vyřešené, tak se můžeme bavit o fotbale. Do té doby se k tomu stavím rezervovaně a připravuji se na nejhorší možný scénář," prohlásil.

Plán a podmínky pro obnovení tréninků a posléze i samotné Premier League by měla britská vláda zveřejnit tento týden a podle výkonného ředitele anglické ligy Richarda Masterse budou chystaná opatření v přípravě i zápasech konzultována s hráči. Vedení soutěže musí do 25. května oznámit UEFA, za jakých podmínek má v úmyslu sezonu dokončit.

Reklama