Hlavní obsah

Pokud se nedohraje, bundesliga vyhlásí mistra a sestupující

Berlín

Vedení bundesligy už má krizový plán pro případ, že by muselo nejvyšší německou fotbalovou soutěž ukončit. Podle deníku Bild by v takovém případě bylo určeno pořadí na základě aktuální tabulky a vyhlášen by byl mistr a dva sestupující. Návrh ještě musí ve čtvrtek schválit zástupci klubů.

Foto: Handout, Reuters

Nový trenér bundesligového týmu Hertha BSC Bruno Labbadia a jeho asuistent Eddy Soezer během tréninku.

Článek

Vedení soutěže je také připraveno na možnost nařídit přeložení zápasu na jiný stadion. "Pokud to bude z právních, organizačních nebo bezpečnostních důvodů nutné," uvedlo. Když změnu nezaviní samotný klub, náklady ponese liga. I tento bod musí být ve čtvrtek odhlasován.

Bundesliga byla kvůli pandemii nového typu koronaviru přerušena v polovině března po nekompletních 25 kolech. Na prvním místě tabulky je Bayern Mnichov s náskokem čtyř bodů před Dortmundem. Na dvou sestupových příčkách jsou Paderborn a Brémy, kde působí brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie.

O víkendu by se měly první i druhá bundesliga za přísných opatření rozběhnout, ve druhé lize ale situaci komplikují nakažení hráči v Dynamu Drážďany. Celý tým, kde působí i záložníci Josef Hušbauer a Ondřej Petrák, byl umístěn do čtrnáctidenní karantény a zatím není jasné, co to pro klub nebo soutěž znamená.

Reklama

Související témata: