Hlavní obsah

Někteří fotbalisté odmítají trénovat. Zástupci Premier League se je budou snažit přesvědčit

Londýn/Praha

Několik hvězd ostrovního fotbalu odmítá plán k restartování Premier League a nehodlají se během příštího pondělí vrátit ke společným tréninkům. Informují o tom britská média. Podle deníku Daily Mail se je zástupci anglické ligy budou snažit přesvědčit ke změně názoru během skupinového videohovoru. K největším odpůrcům návratu na hřiště v době probíhající pandemie patří například Sergio Agüero a Raheem Sterling z Manchesteru City nebo Danny Rose z Newcastlu. Kritických hlasů ale přibývá.

Foto: David Klein, Reuters

Sergio Agüero (vlevo) z Manchesteru City a Antonio Rüdiger z Chelsea.

Článek

Restart anglické Premier League je aktuálně naplánován na začátek června. Část fotbalistů se však chystá k bezprecedentnímu kroku. Šéfy svých celků se chystají informovat o tom, že v pondělí nenastoupí ke společným tréninkům, a kvůli probíhající pandemii nemoci covid-19 budou bojkotovat restart soutěže.

Podle britského deníku Daily Mail tak hrozí, že některé kluby se při znovuobnovení ročníku budou muset vypořádat s nekompletními kádry. Fotbalové rebely by ale ještě mohla přesvědčit středeční videokonference, na které kapitáni celků, šéfové týmů, zástupci ligy a vládní představitelé mají bezpečnostní otázku řešit.

Zdraví na prvním místě, argumetují rebelové. Trenér Aston Villy se nechal slyšet, že se nejspíš při restartu bude muset obejít bez dvou svých opor. Jeden z bojkotujících fotbalistů má údajně astma, druhý zase žije ve společné domácnosti s osobou, pro kterou může být potenciální nakažení nemocí covid-19 hrozbou.

Testy na koronavirus už odhalily tři nakažené hráče Brightonu a jeden z dalších členů kádru už vedení oznámil, že jeho návrat k tréninku je velice nepravděpodobný, protože má doma malé dítě.

S obnovením Premier League nesouhlasí ani starosta Londýna Sadiq Khan. Podle něj nemá Británie ani zdaleka epidemii pod kontrolou. „Zemi stále svírá koronavirová krize a stovky lidí umírají každý den. Proto si myslí, že je příliš brzy bavit se fotbale a obnovení Premier League v hlavním městě," řekl mluvčí starosty Londýna.

Nákaza covid-19 byla ve Velké Británii potvrzena u 227 tisíc osob a vyžádala si 33 tisíc mrtvých, což je nejvíc v Evropě.

Reklama

Související témata: