Hlavní obsah

Britský svaz přijde zrušením Diamantové ligy v Londýně o miliony

Britská atletická federace zrušením mítinku Diamantové ligy v Londýně utrpěla vážné finanční ztráty. Podle zdroje deníku The Guardian by se mohly pohybovat kolem dvou milionů liber (asi 62,5 milionu korun). Atletické klání, které se mělo na Olympijském stadionu uskutečnit 4. a 5. července, pořadatelé odvolali kvůli pandemii koronaviru.

Foto: Ivana Roháčková

Zuzana Hejnová (vpravo) ve finále běhu na 400 metrů překážek.

Článek

Tradiční dvoudenní mítink je vlajkovou lodí britské atletiky. Výkonná ředitelka svazu Joanna Coatesová připustila, že jeho zrušení bude mít významný finanční dopad kvůli výpadku plateb od sponzorů a ztrátě příjmů z prodeje vstupenek a vysílacích zpráv. Přesná částka zatím nebyla vyčíslena, ale anonymní dobře informovaný zdroj hovořil o přibližně dvou milionech liber.

Ať už bude konečná suma jakákoliv, bude znamenat další zhoršení finanční situace britského svazu, jehož rezervy se od roku 2016 snížily ze 4,5 milionu (140,5 milionu korun) na 2,8 milionu liber (87,5 milionu korun). Navíc v této komplikované době vyjednává o nové televizní smlouvě s BBC, protože ta současná vyprší v létě. Aktuální kontrakt svazu přináší tři miliony liber (93,7 milionu korun) ročně, ale BBC je nyní podle Guardianu ochotná přistoupit jen na zlomek této sumy.

Majitelé vstupenek na mítink Diamantové ligy v Londýně by měli dostat peníze zpět. V Británii by se měl podle nového kalendáře Diamantové ligy uskutečnit 16. srpna mítink v Gatesheadu.

Reklama

Související témata: